Wonen Landelijke Stijl in Dordrecht

Wonen Landelijke Stijl in Dordrecht

Wonen in landelijke stijl in Dordrecht

Belgisch hardstenen vloer in huis nummer één

Inmiddels zijn ze gesetteld in Dordrecht na de verbouwing van twee woningen, maar dat heeft wel heel wat voeten in aarde gehad. In de nieuwe editie Wonen Landelijke Stijl vertellen Sjoerd en Ingrid hun verhaal.

Ruim twee jaar geleden verhuisden Ingrid en Sjoerd vanuit Etten-Leur naar een rustige straat in een buitenwijk van Dordrecht. Daarvoor hadden zij een ruime boerderij met alle ruimte in het landelijk Etten-Leur, maar vanwege gezondheidsredenen waren Ingrid en Sjoerd genoodzaakt te verhuizen.

Het oog viel op een ruime twee-onder-een-een-kapwoning aan de Gravensingel. Een heerlijk ruime woning die geheel door Ingrid in Sjoerd onder handen werd genomen. De gehele benedenverdieping werd verbouwd en zij hebben gekozen voor een Belgisch hardstenen vloer met een gezandstraald oppervlak met uiteraard daaronder vloerverwarming.

Deze Belgisch hardsteen vloer heeft een wat blauw-grijzige uitstraling en licht verouderde randen. Sjoerd en Ingrid kozen ervoor om de tegels op de gehele begane grond te plaatsen. Dit creëert rust en eenheid in de woning. Toen de verbouwing klaar was, konden zij eindelijk gaan genieten in hun nieuwe woning.

Toch kon Ingrid de rust en vrijheid niet vinden die zij wel ervaarde in haar woning in Etten-Leur. Hoewel de woning meer dan voldoende ruimte biedt voor een tweepersoons-huishouden, voelde Ingrid zich toch opgesloten. Daarom hebben ze besloten om hun zoektocht naar hun ideale huis opnieuw te starten en met resultaat: hét droomhuis op een steenworp afstand van hun oude woning.

 

Sobere natuurstenen vloer in huis nummer twee

De droomwoning was behoorlijk gedateerd en moest grondig worden aangepakt, maar Ingrid en Sjoerd vonden dit juist fijn. Een nieuwe frisse start in hun échte droomwoning. Voor het interieur zijn ze naar dezelfde leveranciers gereden als waar zij de vorige keer slaagden en konden dan ook niet om ons heen.

Er is gekozen voor een grijze vloertegel van Bourgondische dallen, genaamd Dordogne paves. Deze hebben zij in vrijwel het gehele huis laten plaatsen, waaronder de woonkamer, keuken en slaapkamers. Ook de tegels in de badkamer hebben wij mogen leveren.

Benieuwd naar de mogelijkheden in vloertegels voor uw woning?

Bent u net als Ingrid en Sjoerd bezig met plannen voor de bouw of verbouwing van uw woning en u wilt zich oriënteren op een natuurstenen vloer? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of kom langs in onze showroom.

button lezen wonen landelijke stijl
Tags: