Hazerswoude

Veel mensen kennen het travertin, ook wel travertijn genoemd, van de glanzende vensterbanken die in veel woning in de jaren ’80 en ’90 werden geplaatst. Dit travertin kwam vaak uit Italië en kenmerkt zich door beige en bruintinten, de gaatjes en de aanwezige wolkstructuur in het gesteente. Het travertin komt tegenwoordig in grote getale uit Turkije en is bijzonder geschikt als vloertegels. Een goed voorbeeld hiervan is deze travertin vloer in een woning in Hazerswoude

Het voordeel van deze vloeren is dat ze voordeliger zijn dan Italiaans travertin en kunnen bovendien op verschillende manieren worden bewerkt, waardoor de uitstraling van de vloertegel kan worden afgestemd op de interieurstijl.

Een bonte schakering in travertin vloeren

De bewoners van deze woning waren in eerste instantie op zoek naar een vloer van Bourgondische dallen. Zij kwamen hier snel van terug na vergelijking met een vloer van travertijn. De uitstraling is vergelijkbaar, het onderhoud is hetzelfde en de prijs van travertin vloeren ligt gemiddeld de helft lager. Toch vonden zij de travertin mix net te rustig qua kleurschakering en wilden graag wat grijstinten in de vloer toepassen. Daarom is er besloten om 15% van de vloer te leveren in travertin grijs en zijn deze in de vloer verwerkt als strooitegel.

Zelf plaatsen van een travertin vloer

De bewoners hebben met enige hulp van een tegelzetter de natuurstenen vloer zelf gelegd. Het leuke daarvan was dat zij zelf konden bepalen waar de grijze tegels geplaatst konden worden. Zij hebben ze een lichtgrijze kleur voeg gebruikt. Het voordeel van een Turks travertin vloertegel is dat deze vrijwel gelijk van dikte zijn en door een doe-het-zelver gemakkelijk zijn te verwerken. Belangrijk bij een travertin vloer is dat u tijdens het leggen, alle gaatjes vult met voegsel. Hierdoor wordt de vloer nog gemakkelijker in onderhoud en volstaat een wekelijkse dweilbeurt met natuurzeep door het dweilwater.

Travertin vloeren in het echt bekijken

Bent u benieuwd naar onze travertin vloeren en wilt u weten welke mogelijkheden wij bieden in natuurstenen vloeren? Kom langs in onze showroom en laat u verleiden door de schoonheid van natuursteen.

Afspraak maken

Wilt u onze producten komen bewonderen?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Afspraak maken