Travertin vloer

Een vloer met een warme uitstraling is een travertin vloer

Travertin is herkenbaar door de diverse kleurschakeringen die uiteenlopen van een warm beige kleur tot een diepe bruine gloed.

Voordelen Travertin Vloer:

  • Onderhoudsarme vloer wanneer geïmpregneerd
  • Eenvoudig te combineren met vloerverwarming
  • Keuze uit verschillende afwerkingen en stijlen
  • Geeft in elk huishouden een luxe effect
  • Verkoelend effect bij warme zomerdagen

of bel 0183 – 60 09 93

Travertin vloer


50+ varianten tegels 50+ varianten tegels
Grote voorraad Grote voorraad
Persoonlijk contact Persoonlijk contact
Levenslang woonplezier Levenslang woonplezier
Uitgebreide showroom 400 m2 showroom

Kalksteen

Travertin is eigenlijk een kalksteen en kan op twee manieren ontstaan. De eerste manier is door de neerslag van kalk uit oververzadigd water uit warme bronnen. Denk bijvoorbeeld aan geisers. De tweede manier is wanneer takjes, bladeren en ander materiaal in de aarde samengeperst worden tot een hard gesteend.

De bijdrage van de takjes en bladeren zijn echter ook nog te herkennen in de travertin tegels. Deze veroorzaken namelijk de onregelmatige poriën in het gesteente.

Uitstraling

Veel mensen kennen de travertin vloer, ook wel travertijn genoemd, van de vensterbanken die in de jaren ’80 en ’90 vaak in dit materiaal werden toegepast. Vandaag de dag komen de meeste travertin vloeren uit Turkije en zijn er meerdere afwerkingen mogelijk. Sommige varianten hebben vooral een luxe uitstraling waarbij andere juist een natuurlijke uitstraling hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit gezoet travertin met een moderne uitstraling en het getrommelde travertin met een meer sleetse uitstraling.

We vertellen u er graag meer over ons prachtige travertin en andere natuurstenen in onze showroom. U kunt ons natuurlijk ook altijd telefonische of per mail bereiken.

of bel 0183 – 60 09 93

Op zoek naar een natuurstenen vloer?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Afspraak maken

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.