Travertin vloer

Een vloer met een warme uitstraling is een travertin vloer

Travertin is herkenbaar door de diverse kleurschakeringen die uiteenlopen van een warm beige kleur tot een diepe bruine gloed.

Voordelen Travertin Vloer:

  • Onderhoudsarme vloer wanneer geïmpregneerd
  • Eenvoudig te combineren met vloerverwarming
  • Keuze uit verschillende afwerkingen en stijlen
  • Geeft in elk huishouden een luxe effect
  • Verkoelend effect bij warme zomerdagen

of bel 0183 – 60 09 93

Travertin vloer


50+ varianten tegels 50+ varianten tegels
Grote voorraad Grote voorraad
Persoonlijk contact Persoonlijk contact
Levenslang woonplezier Levenslang woonplezier
Uitgebreide showroom 400 m2 showroom

Kalksteen

Travertin is eigenlijk een kalksteen en kan op twee manieren ontstaan. De eerste manier is door de neerslag van kalk uit oververzadigd water uit warme bronnen. Denk bijvoorbeeld aan geisers. De tweede manier is wanneer takjes, bladeren en ander materiaal in de aarde samengeperst worden tot een hard gesteend.

De bijdrage van de takjes en bladeren zijn echter ook nog te herkennen in de travertin tegels. Deze veroorzaken namelijk de onregelmatige poriën in het gesteente.

Uitstraling

Veel mensen kennen de travertin vloer, ook wel travertijn genoemd, van de vensterbanken die in de jaren ’80 en ’90 vaak in dit materiaal werden toegepast. Vandaag de dag komen de meeste travertin vloeren uit Turkije en zijn er meerdere afwerkingen mogelijk. Sommige varianten hebben vooral een luxe uitstraling waarbij andere juist een natuurlijke uitstraling hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit gezoet travertin met een moderne uitstraling en het getrommelde travertin met een meer sleetse uitstraling.

We vertellen u er graag meer over ons prachtige travertin en andere natuurstenen in onze showroom. U kunt ons natuurlijk ook altijd telefonische of per mail bereiken.

of bel 0183 – 60 09 93

Veelgestelde vragen

Het verschil tussen beide natuurstenen is dat travertin een afzettingsgesteente is en het marmer ook wel een metamorf gesteente wordt genoemd. Een afzettingsgesteente ontstaat door gesteentevorming van afgezet organisch materiaal (plantenresten, zeeleven etc.). Deze deeltjes bezinken in water.

Marmer is een metamorf gesteente, wat inhoudt dat het onder hoge druk of temperatuur in uiterlijk en/of eigenschappen zijn veranderd. Dit is het geval bij marmer. Door enorme druk en temperaturen zijn de eventuele fossielen in het gesteente vernietigd en bestaat bijna volledig uit puur calciet.  

Travertin is een afzettingsgesteente dat ontstaat door gesteentevorming van afgezet organisch materiaal. Het ontstaat door de neerslag van kalk uit oververzadigd water uit warme bronnen.

Het organisch materiaal zoals takjes, bladeren en ander materiaal valt in het water en verteert.

Dit geeft het travertin zijn kenmerkende onregelmatige karakter met de bekende gaatjes in het gesteente.

De prijzen van travertin vloeren lopen behoorlijk uiteen. Zo is het travertin uit Italië duurder dan het travertin uit Turkije en is het travertin uit Iran vaak weer duurder dan travertin uit Italië. Dit heeft te maken met verschillende aspecten zoals loonkosten, bewerking, vraag en uiteraard beschikbaarheid van het materiaal.

Onze travertin vloeren zijn afkomstig uit Turkije. Wij hebben verschillende kleurschakeringen zoals classic mix, light en grijs.

De meest voorkomende bewerking op het travertin is ‘getrommeld’, ook wel apulia genoemd. Andere bewerkingen die je kunt kiezen, zijn geborsteld of gezandstraald.

Travertin kan buiten worden gebruikt, maar dit moet wel goed worden verwerkt. Voor buitengebruik adviseren wij om tegels van 3cm dikte te gebruiken. Deze tegels kunnen eventueel op tegeldragers worden geplaatst of op een ondervloer van drainagemortel.

Omdat travertin een gesteente is met veel poriën, bestaat de kans dat er  groene aanslag op de tegel komt. Door de travertin vloertegels te behandelen met een beschermmiddel zoals Lithofin Vlekstop of Sealguard Gold Label, zal er minder snel groene aanslag ontstaan, maar valt niet uit te sluiten.

Een cruciale factor voor de groene aanslag is in welke richting uw terras ligt. Groene aanslag zal namelijk behoorlijk minder zijn op een terras dat op het zuiden ligt dan op het noorden.

Op zoek naar een natuurstenen vloer?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Afspraak maken

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.