Travertin vloer
Travertin vloer
Travertin vloer
Travertin vloer
Travertin vloer
Travertin vloer
Travertin vloer
Travertin vloer

Travertin vloer

Een vloer met een warme uitstraling is een travertin vloer

Travertin is herkenbaar door de diverse kleurschakeringen die uiteenlopen van een warm beige kleur tot een diepe bruine gloed.

Voordelen travertin vloer:

 • Onderhoudsarme vloer wanneer geïmpregneerd
 • Eenvoudig te combineren met vloerverwarming
 • Keuze uit verschillende afwerkingen en stijlen
 • Geeft in elk huishouden een luxe effect
 • Verkoelend effect bij warme zomerdagen
Afspraak maken
50+ varianten tegels
Grote voorraad
Persoonlijk contact
Levenslang woonplezier
400 m2 showroom

Wat is travertin?

Travertin is eigenlijk een kalksteen en is daarom dus onderdeel van ons natuurstenen vloeren assortiment. Deze steen kan op twee manieren ontstaan. De eerste manier is door de neerslag van kalk uit oververzadigd water uit warme bronnen. Denk bijvoorbeeld aan geisers. De tweede manier is wanneer takjes, bladeren en ander materiaal in de aarde samengeperst worden tot een hard gesteend.

De bijdrage van de takjes en bladeren zijn echter ook nog te herkennen in de travertin tegels. Deze veroorzaken namelijk de onregelmatige poriën in het gesteente.

Verschillende mogelijke travertin vloeren

Een travertin vloer is bij ons te verkrijgen in 4 verschillende looks. Ondanks dat het allemaal van de natuursteen ‘travertin’ is gemaakt, verschillen ze erg van elkaar. De mogelijke opties zijn travertin gezandstraald, travertin grijs, travertin mix en travertin light.

Travertin gezandstraald krijgt zijn naam doordat de tegels met fijn zand worden gezandstraald. Hierdoor ontstaat de matte finish en de lichte uitstraling.

Travertin grijs heeft vele kleurtinten in de tegels zitten. Dit zorgt voor een wonderlijke uitstraling. Deze tegels worden op kleur geselecteerd en vervolgens getrommeld. Dit neemt de glans van de natuursteen weg.

De travertin mix komt oorspronkelijk uit Turkije. Deze vloer is een stuk goedkoper dan de bourgondische dallen vloer. Toch heeft deze soort een vergelijkbare look.

Als laatste hebben wij travertin light binnen ons assortiment. Deze prachtige lichtbeige tegel geeft uw kamer een rustige uitstraling. Ook deze tegels worden getrommeld waardoor ze er verouderd uit komen te zien.

belgisch hardsteen vloer

Uitstraling

Veel mensen kennen de travertin vloer, ook wel travertijn genoemd, van de vensterbanken die in de jaren ’80 en ’90 vaak in dit materiaal werden toegepast. Vandaag de dag komen de meeste travertin vloeren uit Turkije en zijn er meerdere afwerkingen mogelijk. Sommige varianten hebben vooral een luxe uitstraling waarbij andere juist een natuurlijke uitstraling hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit gezoet travertin met een moderne uitstraling en het getrommelde travertin met een meer sleetse uitstraling.

We vertellen u graag meer over ons prachtige travertin en andere natuurstenen in onze showroom. U kunt ons natuurlijk ook altijd telefonische of per mail bereiken.

Afspraak maken

Voor- en nadelen van een travertin vloer

Zoals iedere vloer voor- en nadelen heeft, is dit bij travertin ook het geval. Wij zijn nog geen enkele natuurstenen vloer tegengekomen zonder nadelen. Hieronder eerst de nadelen van travertin:

 • Gevoelig voor zuur: Travertin is gevoelig voor stoffen met een hoge pH-waarde. De hogere zuurtegraad kan de steen aantasten of vlekken creëren.
 • Zachtheid: Helaas is travertin zachter dan andere soorten natuursteen. Dit maakt de vloer vatbaarder voor krassen en slijtage.
 • Kosten: Een vloer van deze mooie natuursteen is vrij prijzig. Mocht geld een mindere rol spelen binnen uw keuze, dan is het uiteraard geen nadeel.
 • Poreusheid: Travertin is een poreuze steen. Zorg ervoor dat vlekken snel en op de juiste manier worden verwijderd. Vlekken kunnen namelijk doorzetten tot putten
 • Professionele installatie: Het laten leggen van een mooie travertin vloer vergt enige expertise. Dit kan extra kosten met zich meebrengen of u mogelijk meer problemen veroorzaken tijdens het leggen van de tegels.

Nu we de nadelen hebben besproken, kunnen we ingaan op de voordelen die de mooie natuursteen te bieden heeft:

 • Warmtegeleidend: Travertin en andere natuurstenen zijn erg warmtegeleidend. De stenen kunnen daarom uitstekend gebruikt worden in combinatie met een vloerverwarming.
 • Verhoogde huisprijs: Een travertin vloer aan zich is erg prijzig. Het kan er dan voor zorgen dat uw huis meer waard wordt. Liefhebbers zullen er zeker meer geld voor over hebben.
 • Unieke uitstraling: De unieke uitstraling van deze natuursteen laat uw huis er erg bijzonder uitzien. Geen enkele travertin vloer is hetzelfde.
 • Duurzaam: Een travertin vloer is over het algemeen erg duurzaam. Na jaren aan gebruik kunnen er putten ontstaan. Deze laten dichten heeft verder geen bevordering op de duurzaamheid.
 • Gemakkelijk schoon te maken: Wanneer de vloer een goede voorbehandeling gehad heeft, is het schoonmaken geen probleem meer. Een dweil met een beetje zeep is genoeg om de vloer weer te laten stralen.

Nu alle voor- en nadelen op een rij staan, kunt u snel bepalen of dit iets is voor in uw huis. Mochten de voordelen overtuigender zijn dan de nadelen, kunt u met ons contact opnemen! Wij helpen u graag verder met het aanschaffen en leggen van een travertin vloer.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen travertin en marmer?

Het verschil tussen beide natuurstenen is dat travertin een afzettingsgesteente is en het marmer ook wel een metamorf gesteente wordt genoemd. Een afzettingsgesteente ontstaat door gesteentevorming van afgezet organisch materiaal (plantenresten, zeeleven etc.). Deze deeltjes bezinken in water.

Marmer is een metamorf gesteente, wat inhoudt dat het onder hoge druk of temperatuur in uiterlijk en/of eigenschappen zijn veranderd. Dit is het geval bij marmer. Door enorme druk en temperaturen zijn de eventuele fossielen in het gesteente vernietigd en bestaat bijna volledig uit puur calciet.

Wat voor steen is travertin?

Travertin is een afzettingsgesteente dat ontstaat door gesteentevorming van afgezet organisch materiaal. Het ontstaat door de neerslag van kalk uit oververzadigd water uit warme bronnen.

Het organisch materiaal zoals takjes, bladeren en ander materiaal valt in het water en verteert.

Dit geeft het travertin zijn kenmerkende onregelmatige karakter met de bekende gaatjes in het gesteente.

Wat kost travertin per m2?

De prijzen van travertin vloeren lopen behoorlijk uiteen. Zo is het travertin uit Italië duurder dan het travertin uit Turkije en is het travertin uit Iran vaak weer duurder dan travertin uit Italië. Dit heeft te maken met verschillende aspecten zoals loonkosten, bewerking, vraag en uiteraard beschikbaarheid van het materiaal.

Onze travertin vloeren zijn afkomstig uit Turkije. Wij hebben verschillende kleurschakeringen zoals classic mix, light en grijs.

De meest voorkomende bewerking op het travertin is ‘getrommeld’, ook wel apulia genoemd. Andere bewerkingen die je kunt kiezen, zijn geborsteld of gezandstraald.

Kan travertin buiten?

Travertin kan buiten worden gebruikt, maar dit moet wel goed worden verwerkt. Voor buitengebruik adviseren wij om tegels van 3cm dikte te gebruiken. Deze tegels kunnen eventueel op tegeldragers worden geplaatst of op een ondervloer van drainagemortel.

Omdat travertin een gesteente is met veel poriën, bestaat de kans dat er  groene aanslag op de tegel komt. Door de travertin vloertegels te behandelen met een beschermmiddel zoals Lithofin Vlekstop of Sealguard Gold Label, zal er minder snel groene aanslag ontstaan, maar valt niet uit te sluiten.

Een cruciale factor voor de groene aanslag is in welke richting uw terras ligt. Groene aanslag zal namelijk behoorlijk minder zijn op een terras dat op het zuiden ligt dan op het noorden.

Hoe onderhoud ik mijn travertin vloer?

Travertin is een poreuze natuursteen, die zeer gevoelig is voor water wegens de bekende gaatjes in het gesteente. Daarom is het van belang om op correcte wijze de travertin vloer te reinigen en schoonmaken. Dit leggen wij u graag uit aan de hand van ons driestappenplan.

Travertin reinigen

Voor het reinigen van de travertin (de ‘’grote schoonmaak’’) kunt u het beste gebruik maken van speciaal reinigers voor natuursteen. Laat dit reinigingsproduct nooit intrekken om schade aan de travertin te voorkomen. Nadat het product 10 tot 20 minuten is ingeweekt, kunt u het travertin goed afnemen met schoon water.

Travertin beschermen

Nadat u de travertin 24 tot 48 uur heeft laten drogen, bent u klaar voor de tweede stap. Doormiddel van impregneren beschermt u de travertin. Het beste resultaat krijgt u door het product zo dun mogelijk aan te brengen met een lakrolletje. Het overtollige residu kunt u na enkele tot tientallen minuten verwijderen met een pluisvrije doek.

Verschillende soorten impregneermiddel zijn goed voor het onderhoud van de travertin, zoals Akemi, HG of Moeller Stone Care.

Travertin schoonmaken

Wanneer geïmpregneerd is travertin een onderhoudsarme vloer. De laatste stap in het onderhoudsproces betreft het schoonmaken van het travertin (de ‘’wekelijkse schoonmaak’’). U kunt de travertin zowel droog of nat schoonmaken.

Voor het droog schoonmaken wordt het gebruik van een zachte bezem of stofzuiger aangeraden. Om te voorkomen dat zand of vuil in uw huis de travertin beschadigt, adviseren wij u om een goede inloopmat bij de deur te leggen.  Voor het nat schoonmaken van de travertin kunt u het beste een scheetje groene zeep, carolin zeep of Marseille zeep in een emmer met lauw water doen.

Wat is vaak in travertin zichtbaar?

Het voornaamste kenmerk van travertin zijn de minuscuul kleine gaatjes die zichtbaar zijn in het gesteente. Deze kleine gaatjes dragen bij aan het unieke karakter van travertin en zorgen niet voor meer onderhoud aan uw Travertin vloer.

Wilt u onze producten komen bewonderen?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Plan een afspraak in