Proeftegel ophalen

Hollandse rode plavuizen

Uit voorraad leverbaar

Ontdek de tijdloze charme en warme uitstraling van onze authentieke Hollandse rode plavuizen, perfect om een vleugje rustieke elegantie aan uw interieur toe te voegen.

Materiaal
Keramiek
Bewerking
-
Tint
Rood
Vloerverwarming
Ja
Afmetingen
Vraag in onze showroom naar de uitgebreide mogelijkheden
22 x 22cm
Plan showroombezoek
50+ varianten tegels
Grote voorraad
Persoonlijk contact
Levenslang woonplezier
400 m2 showroom
Afspraak maken

Omschrijving

De Hollandse rode plavuizen zijn de de terracotta tegels die het meest voorkomen van alle oude estrikken. Vaak zijn ze te vinden in oude boerderijen en grachtenpanden en zijn te herkennen aan de bekende maatvoering van circa 22Ɨ22 cm. Bij sommige tegels zijn nog de kenmerkende bakpuntjes op de vier hoeken zichtbaar.

De Hollandse rode plavuizen zijn net als alle andere oude plavuizen verschillend in dikte. Daarom raden wij aan om deze direct in een verse cementdekvloer te plaatsen. Zo kan gemakkelijk de dikteverschillen worden opgevangen en kunt u genieten van oude vloertegels die nog zeker een leven lang (of langer) meegaan.

Afspraak maken

Hoe onderhoud ik de Hollandse rode plavuizen?

Deze plavuizen zijn net als bijna elke andere plavuizenvloer gemakkelijk in onderhoud. Door de wisseling in kleur en structuur van de vloer, zult u vrijwel geen vlekken in de vloer zien en volstaat in de meeste gevallen het dweilen met water en natuurzeep.

U kunt ook kiezen voor een beschermmiddel dat u na het leggen en drogen van de vloer aanbrengt, zoals Superfix of bijenwas. Dit zijn beschermmiddelen die direct bescherming aan uw vloer geeft. Het dweilen van uitsluitend water en zeep heeft namelijk tijd nodig om bescherming te bieden. Deze beschermlaag moet namelijk worden opgebouwd.

Wilt u meer weten over het onderhoud en de bescherming van uw plavuizen vloer? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en advies over de verschillende producten.

Meer informatie

Wat onze klanten zeggen

Klanten beoordelen ons met een 8,2 op Google reviews

9,2

Een mooie ruime showroom met veel prachtige vloeren! Je merkt echt dat ze passie voor hun producten hebben in hun verhaal en advies. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een Bourgondische dallen vloer en zijn er tot op vandaag nog zeer tevreden over. Nogmaals bedankt voor alle hulp.

- Jessica
9,2

Wauw.....wat een fantastische uitgebreide showroom met vele fraaie voorbeeldvloeren. Het personeel is erg kundig en de adviezen zijn waardevol. Kortom een fijn en vriendelijk bedrijf waar we een zeer mooie en onderhoudsvrije vloer hebben gekocht. Vrienden en kennissen zijn jaloers op onze mooie natuurstenen vloer šŸ˜€šŸ˜ƒ Een aanrader!!!

- Agnes

Wilt u onze producten bewonderen?

Kom langs in onze showroom

Openingstijden
Ma - vr: 08:00 - 17:00 Za: 09:00 - 16:30
Plan showroombezoek