Proeftegel ophalen

Gesmoorde plavuizen

Vraag naar de voorraad

Betover uw interieur met de tijdloze charme van onze oude gesmoorde plavuizen, zorgvuldig geselecteerd en met de hand gereinigd voor een vleugje historische pracht in elke ruimte.

Materiaal
Keramiek
Bewerking
-
Tint
Blauwgrijs
Vloerverwarming
Ja
Afmetingen
Vraag in onze showroom naar de uitgebreide mogelijkheden
22 x 22cm
Plan showroombezoek
50+ varianten tegels
Grote voorraad
Persoonlijk contact
Levenslang woonplezier
400 m2 showroom
Afspraak maken

Omschrijving

De oude plavuizen uit Nederland zijn er in diverse varianten te verkrijgen. De meest bekende is de gesmoorde antieke plavuis met de maatvoering van circa 22×22 cm. Het bakproces van de gesmoorde plavuizen is uniek en daarom is elke oude plavuis dan ook weer anders. Het begint namelijk bij het bakken van rode plavuizen. Echter, tijdens het bakken wordt de toevoer van de zuurstof stopgezet. Hierdoor verbrandt de aanwezige zuurstof in de klei waardoor de tegels smoren naar een blauwgrijze gloed.

Door de sloop van oude boerderijen en monumentale panden komen vaak oude bouwmaterialen vrij zoals deze antieke plavuizen. Wij kopen deze partijen op en maken al deze plavuizen met de hand schoon en selecteren deze op kwaliteit. Deze antieke plavuizen worden op pallets of in kratten geplaatst waarna ze klaar zijn voor een tweede leven.

Afspraak maken

Voordelen van oude gesmoorde plavuizen

Oude gesmoorde plavuizen brengen over het algemeen alleen maar voordelen met zich mee. Wij zetten deze voordelen dan ook graag even op een rijtje:

  • Oude gesmoorde plavuizen zijn er sterk. Hierdoor zullen ze niet snel beschadigen en kan de vloer ook voor een langdurige tijd mee.
  • Plavuizen zijn vloeren die goed in combinatie gaan met vloerverwarming. Je hebt dan ook meer rendement van de vloerverwarming dan met een andere vorm van vloerbedekking.
  • Een oude gesmoorde plavuizen vloer is duurzaam doordat hij jarenlang mee kan.
  • Het onderhoud van oude gesmoorde plavuizen is minimaal. De vloer hoeft maar eens per week gereinigd te worden.
  • De plavuizen kunnen in elke ruimte van een woning worden toegepast.

Het onderhoud van gesmoorde plavuizen

De gesmoorde plavuizen zijn gemakkelijk te onderhouden. U kunt kiezen voor drie manieren om de vloer te beschermen en onderhouden. Wanneer u de vloer zijn doffe uitstraling wilt behouden, dan kunt u kiezen voor het gebruik van bijenwas. Dit is een natuurlijke was dat de kleur van de plavuizen verdiept en de poriën van de plavuizen verdicht, zodat er minder vuiligheid in de tegel trekt.

Wanneer u de vloer een subtiele glans wilt geven, dan kunt u kiezen voor het gebruik van Superfix onderhoudswas. Deze was zorgt voor een zeer lichte glans en verdicht het oppervlak. Het is bovendien gemakkelijk aan te brengen en kunt u bovendien ook verdund door uw dweilwater gebruiken.

U kunt ook Oxan aqua of Trestnjer Betongolje gebruiken. Dit middel is de watergedragen variant van de ouderwetse oxanolie en kunt u puur op uw vloer aanbrengen. Let wel dat dit middel zeer goed de poriën verdicht, maar dat u deze laag niet meer van uw vloer kunt verwijderen.

Twijfelt u over welk beschermmiddel u het best kunt gebruiken voor uw situatie? Neem contact met ons op en wij geven u graag uitleg bij de verschillende producten.

Meer informatie

Wat onze klanten zeggen

Klanten beoordelen ons met een 8,2 op Google reviews

9,2

Een mooie ruime showroom met veel prachtige vloeren! Je merkt echt dat ze passie voor hun producten hebben in hun verhaal en advies. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een Bourgondische dallen vloer en zijn er tot op vandaag nog zeer tevreden over. Nogmaals bedankt voor alle hulp.

- Jessica
9,2

Wauw.....wat een fantastische uitgebreide showroom met vele fraaie voorbeeldvloeren. Het personeel is erg kundig en de adviezen zijn waardevol. Kortom een fijn en vriendelijk bedrijf waar we een zeer mooie en onderhoudsvrije vloer hebben gekocht. Vrienden en kennissen zijn jaloers op onze mooie natuurstenen vloer 😀😃 Een aanrader!!!

- Agnes

Wilt u onze producten bewonderen?

Kom langs in onze showroom

Openingstijden
Ma - vr: 08:00 - 17:00 Za: 09:00 - 16:30
Plan showroombezoek