Ermelo

Oude boerderij in ere hersteld

Twee maal is scheepsrecht, of was het toch drie maal? Deze bewoners hebben zo’n 10 jaar geleden hun eerste natuurstenen vloer bij Kersbergen gekocht, samen met een grote partij ijsselstenen voor de bouw van hun nieuwe woning. Lange tijd hebben ze kunnen genieten van het prachtige uitzicht over de rivier de Lek, maar toch begon het bij de familie weer te kriebelen. Ze wilden weer een nieuw project. Daarom zochten zij een oude boerderij die toe was aan een grondige opknapbeurt. Uiteindelijk vonden zij hun droomwoning in Ermelo. Een klein boerderijtje die wel een verbouwing nodig had, samen met wat liefde.

Één ding was duidelijk voor de bewoners: Er moesten echte oude boerenplavuizen worden gebruikt als vloertegels. Eerst was er nog wat twijfel tussen de oude Franse plavuizen in het kleinere formaat of de Hollandse rode plavuizen, maar uiteindelijk zijn het de Hollandse geworden. Na een lange verbouwing kunnen ze gaan genieten van het eindresultaat.

Ook een vloer van Hollandse rode plavuizen in uw woning?

Wilt u net als deze bewoners in Ermelo ook een vloer van Hollandse rode plavuizen. Dat is in veel gevallen mogelijk, maar houdt u wel rekening met de dikteverschillen in de vloertegels. Omdat het echte antieke vloertegels zijn, kan er behoorlijk dikteverschil in de oude plavuizen zitten. De dikte kan zelfs variëren van 2 tot 4cm. Om dit op te vangen, plaatst een tegelzetter de tegels in een bed van leg- en egalisatiemortel of plaatst hij ze (indien mogelijk) gelijk in het natte zandcement. Bent u benieuwd of deze vloer ook mogelijk is in uw woning? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u onze producten komen bewonderen?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Afspraak maken