Naar het nieuwsoverzicht

Tips voor het voegen van natuursteen tegels - deel 3

Tips voor het voegen van natuursteen tegels - deel 3

Heeft u een natuursteen vloer gekocht en bent u van plan deze zelf te plaatsen? Lees dan onze praktische tips die u helpen bij het plaatsen van uw vloer en bijdragen aan een mooi eindresultaat. 

Tips voor het voegen van natuursteen vloertegels - deel 3

In de vorige twee blogs kwamen praktisch tips aan bod over de voorbereiding van het plaatsen van de vloertegels als ook tips over het daadwerkelijk plaatsen van de vloertegels. Nu geven wij tips over het voegen van de vloertegels.

  • Wanneer alle tegels zijn geplaatst, kan er worden begonnen met het voegen van de vloertegels. Bij sommige vloeren, zoals verschillende soorten Bourgondische dallen, is het raadzaam deze eerst te bevochtigen voor er wordt begonnen met het voegen van de vloer. Doe dit met bijvoorbeeld een natte spons om de tegels te verzadigen met water. Dit zorgt ervoor dat de tegels minder vocht uit het voegsel opnemen en dus minder cementsluier veroorzaakt op de tegels. Let op dat dit niet voor elke vloer aan te raden is.

 

  • Voeg bij zuigende vloeren telkens slechts enkele m2 tegelijk en spons de tegels na het opstijven van het voegsel goed af. Gebruik bij lichte kleur vloertegels nooit een donkere kleur voeg. Hierin is vaak veel pigment verwerkt dat in de randen van de tegel kan trekken. Gebruik te allen tijde een type voegsel dat geschikt is voor uw gekozen natuursteen vloer. Vraag bij de verkopende partij welk type voegsel zij adviseren.

 

  • Nadat de tegels zijn ingevoegd, dient u er circa 1 a 2 dagen niet over te lopen in verband met het drogen van de lijm en het voegsel. Hierna kunt u de eerste weken uw vloer dweilen met lauwwarm water. Dit spoelt de steen en verwijdert eventuele lichte sluier op uw vloer.

 

  • Mocht u uw vloer na het plaatsen willen afdekken, raden wij aan uitsluitend gebruik te maken van ademend afdekvlies speciaal voor natuursteen. Dit vlies biedt ideale bescherming voor pas gelegde natuursteen vloeren. Het unieke meer-lagig membraan aan de bovenzijde zorgt voor een vochtregulerende werking. Dit betekent dat het vocht dat in uw natuursteen vloer zit gemakkelijk kan ventileren terwijl het er aan de bovenzijde voor zorgt dat er geen gemorste vloeistoffen kunnen doorlekken.

Het afdekken met standaard Stucloop sluit het vocht in uw vloer op en kan leiden tot blijvende schade aan uw natuursteen vloer.

Kersbergen -De Zodeslagen 5 -4233 GK Ameide (Zuid-Holland) Nederland
info@kersbergen.nl -Tel: 0183-600993 -Fax: 0183-600393