Naar het nieuwsoverzicht

Tips voor plaatsen natuursteen vloertegels

Tips voor plaatsen natuursteen vloertegels

Heeft u een nieuwe natuursteenvloer gekocht en u bent van plan deze zelf te plaatsen, lees dan onderstaande tips voor het leggen van natuursteen vloertegels.

Onze tips voor het leggen van natuursteen vloertegels in de lijm 

Deel 1: voorbereiding

  • Zorg dat de ondervloer (in de meeste situaties een zandcementvloer) droog en stofvrij is) en kies ervoor om de vloer met voorstrijk te behandelen voor een beter hechting tussen ondervloer en de natuursteenlijm. Let op dat bij een nieuw geplaatste afwerkvloer een minimale droogperiode wordt aangehouden van 28 dagen i.v.m. het zetten van de vloer.
  • Vraag bij de verkopende partij na welke lijm zij adviseren. Enkele bekende fabrikanten van poederlijmen die geschikt zijn voor verwerking van natuursteen zijn; Schonox, Ardex, Sopro, Eurocol.

ardex-natuursteenlijm.png      schonoxq9 natuursteenlijm.png  Coba-natuursteenlijm.png

 

  • Kies bij een lichte kleur natuursteentegel altijd witte natuursteenlijm. Dit voorkomt doorschijnen & verkleuring van uw tegelvloer.
  • Gebruik een lijmkam die past bij het type tegel. Bij grotere natuursteen tegels zoals 60x60cm raden wij een lijmkam aan van minimaal 8mm. Hoe grover de vertanding van de lijmkam, hoe meer gecorrigeerd kan worden. Dit komt handig van pas wanneer er enig dikteverschil in de tegels zit. 

Benieuwd naar de volgende tips.. Lees dan deel 2 

Kersbergen -De Zodeslagen 5 -4233 GK Ameide (Zuid-Holland) Nederland
info@kersbergen.nl -Tel: 0183-600993 -Fax: 0183-600393