natuurstenen-vloer-onderhoud
natuurstenen-vloer-onderhoud
natuurstenen-vloer-onderhoud
natuurstenen-vloer-onderhoud
natuurstenen-vloer-onderhoud
natuurstenen-vloer-onderhoud
natuurstenen-vloer-onderhoud
natuurstenen-vloer-onderhoud
natuurstenen-vloer-onderhoud
natuurstenen-vloer-onderhoud

Onderhoud natuurstenen vloer

Het onderhoud van een natuurstenen vloer is belangrijk om de levensduur van de vloer te verlengen en om ervoor te zorgen dat de vloer er altijd netjes en verzorgd uitziet. In principe gaat een natuurstenen vloer een leven lang mee.

Maar om de schoonheid van uw natuurstenen vloer te behouden heeft deze het noodzakelijke onderhoud nodig. Wij vertellen u graag meer!

Naast tips & tricks over het onderhoud, bent u uiteraard ook bij ons aan het juiste adres voor een breed scala aan prachtige natuursteen vloeren.

Afspraak maken
50+ varianten tegels
Grote voorraad
Persoonlijk contact
Levenslang woonplezier
400 m2 showroom

Voorkom vlekken en slijtage!

Het is belangrijk om goed voor uw natuurstenen vloer te zorgen. Zo kan u vlekken op en slijtage van uw natuurstenen vloer voorkomen.

Probeer zand en stof te vermijden

Zand en stof kunnen krassen veroorzaken op uw vloer. Zorg er daarom voor dat u regelmatig stofzuigt of veegt. Daarnaast kan u een mat bij de deur neerleggen zodat mensen hun voeten kunnen vegen voordat ze naar binnen gaan. Hiermee voorkomt u dat dat zij zand of ander vuil mee naar binnen lopen.

Gebruik niet te veel water tijdens het onderhoud

Te veel water kan de natuursteen beschadigen. Zorg er daarom voor dat u niet te veel water gebruikt tijdens het dweilen.

Gebruik de juiste onderhoudsmiddelen

Maak daarnaast enkel gebruik van onderhoudsmiddelen met een lage pH-waarde of middelen die specifiek voor natuursteen bedoeld zijn. De meeste vloeren uit ons assortiment kunnen het beste gereinigd worden met een natuurlijke zeep, zoals Lithofin Wash & Clean.

Deze zeep reinigt en voedt de steen, waardoor na verloop van tijd een natuurlijke beschermlaag op de natuurstenen vloer wordt gecreëerd. Dit verkleint de kans op vlekken.

Komt er toch een vlek op de vloer? Dan zorgt de beschermlaag ervoor dat de vlek niet diep in de steen kan dringen. De vlek zal na verloop van tijd vervagen en in de meeste gevallen zelfs niet meer zichtbaar zijn.

Verwijder vlekken zo snel mogelijk

Als u een vlek op uw natuurstenen vloer maakt, is het belangrijk om deze meteen op te deppen met een zachte doek. Hiermee wordt voorkomen dat de vlek in de steen trekt.

Laat uw vloer impregneren

Door uw natuurstenen vloer te laten impregneren met een vuil- en waterafstotend middel, wordt het onderhoud gemakkelijker. De vloer is namelijk minder gevoelig voor vlekken en krassen.

Uw vloer zorgvuldig behandelen

Op zoek naar een unieke natuurstenen vloer?

Afspraak maken