Home  Marokkaanse zelliges  Zellige tegels Cielo

Zellige tegels Cielo

De zellige tegels in de kleurstelling Cielo is een tegel van Marokkaanse afkomst die door het handgevormde karakter uniek is in kleur en structuur. De kleur Cielo-32 is een mix van lichte grauwe wit-grijs tinten in de maatvoering van 10x10cm .

De Marokkaanse zelliges verschillen allemaal van elkaar. Dit betekent dat er zelfs in de dozen zelf, kleurverschil kan zijn tussen de tegels. Daarom raden wij aan om de tegeltjes voor het plaatsen, uit de doos te halen en deze bij elkaar te leggen op stapels. Zo worden de tegels al gemixt en weet je zeker dat het eindresultaat perfect wordt!

Wij raden aan om de zelliges na het plaatsen te voegen met een voegkleur naar keuze. De kleur voeg die je kiest, kun je het best afstemmen op de kleur van de zellige die je hebt gekozen. Je kunt er ook voor kiezen om de tegels niet te voegen, maar wij raden dit wel aan in verband met hygiene en het gemakkelijker schoonmaken van de tegels.Zellige tegels zijn wand- en vloertegels die op traditionele wijze met de hand worden gemaakt van natuurlijke klei. De klei voor de zellige wordt gemengd met water en met de hand uitgesneden op de maatvoering van 10x10cm, waarna de klei gedroogd en afgebakken in een oven. 

Wanneer de klei van de zellige tegel is afgebakken, wordt het glazuur in de gewenste kleur aangebracht op de klei. De keuze in kleurtinten is vrijwel eindeloos waarbij je kunt kiezen uit onder andere standaard wit, zwart of grijs maar ook blauwe zelliges of zelfs turquoise zelliges behoren tot de mogelijkheden.

De zelliges worden gekenmerkt door de variatie in structuur, glans en het oppervlak met kleine onregelmatigheden waarbij elke zellige volledig uniek is door het handgevormde karakter. 

Gerelateerde producten  1. Zellige tegels Bleu
    Zelliges Bleu - 8

  1. Marokkaanse wandtegels Zelliges
    Marokkaanse Zelliges - Carbon

Meer informatie

Heeft u vragen? Stel ze gerust, onze specialisten staan u graag te woord.

arrowVrijblijvend een offerte ontvangen?
Kersbergen -De Zodeslagen 5 -4233 GK Ameide (Zuid-Holland) Nederland
info@kersbergen.nl -Tel: 0183-600993 -Fax: 0183-600393