VRAAG / OFFERTE

Leisteen vloeren – Braziliaans antraciet

Leisteen Mustang: Dé splijtsteen uit Brazilië

Het Braziliaans leisteen in de breukruwe afwerking is een prachtige leistenen vloer die toepasbaar is in vrijwel elk type interieur. Door het breukruwe oppervlak van de tegel is goed te zien dat het een gelaagde structuur heeft en een hoge anti-slipwaarde. Mede hierdoor is het een tegel die bij uitstek geschikt is voor keuken en badkamer.

 

Er zijn diverse benamingen voor het Braziliaans leisteen die in Nederland worden gebruikt voor het materiaal. De meest bekende  benamingen zijn het leisteen Mustang en Leisteen Blackberry waarbij de laatstgenoemde een selectie van tegels is met een iets donkere en meer rustig oppervlak.

 

Deze leisteen vloer hebben wij in onze showroom als voorbeeldvloer verwerkt. U bent van harte welkom om deze vloer in het echt te komen bekijken. 

Wilt u meer informatie over onze Braziliaanse antraciet leistenen vloeren?

Realisaties van deze vloertegels

Verwerking van de leisteen Mustang

Braziliaans leisteen, waaronder de leisteen Mustang, leisteen Jaddish en leisteen Blackberry moeten worden verwerkt in een sneldrogende, zuurarme lijm die geschikt is voor natuursteen vloertegels. Gebeurt dit niet, kunnen de tegels loslaten. Heeft u vragen over het plaatsen van deze leisteen vloertegels of over andere leistenen tegels, neem dan contact met ons op en wij geven u graag advies op maat.

Het onderhoud van de leisteen Mustang vloer

Het onderhoud van de Braziliaanse leisteen tegels is zeer eenvoudig. Er zit namelijk geen kalk in het gesteente, waardoor de kans op vlekken vrijwel nihil is. Daarom volstaat een wekelijkse dweilbeurt van deze vloer met een scheut natuurzeep door het dweilwater. Het impregneren van deze vloer is in de meeste gevallen niet nodig.