Leisteen vloer onderhoud
Tips & tricks

Leisteen vloer onderhoud

Leisteen is een zeer harde en sterke soort natuursteen, waardoor u er een leven lang woonplezier van kan hebben. Om de glanzende en natuurlijke uitstraling ook te behouden, dient u uw vloer wel goed te onderhouden.

Hier vertellen wij u graag meer over. Onderhoud aan uw leisteen vloer is niet ingewikkeld en hoeft ook niet bovengemiddeld vaak te gebeuren. Wel is het van belang dat u de juiste schoonmaak- en reinigingsmethodes toepast.

Dient u nog een vloer aan te schaffen? Naast leisteen vloeren, hebben wij nog vele andere prachtige natuursteen vloeren in ons assortiment.

of bel 0183 – 60 09 93

Leisteen vloer onderhoud

Openingstijden

ma - vrij: 08.00 - 17.00 uur
zaterdag: 09.00 - 16.30 uur

50+ varianten tegels 50+ varianten tegels
Grote voorraad Grote voorraad
Persoonlijk contact Persoonlijk contact
Levenslang woonplezier Levenslang woonplezier
Uitgebreide showroom 400 m2 showroom

Impregneren voor extra bescherming

Allereerst raden wij het zeker aan om uw leisteen vloer te impregneren voor extra bescherming. Hierdoor beschermt u uw vloer namelijk preventief tegen vocht en vuil.

Door het leisteen te impregneren, voorziet u uw vloer van een water en vuil afstotende beschermlaag. Hierdoor behouden de tegels langer hun natuurlijke schoonheid. Ook is grondig onderhoud aan uw leisteen vloer minder snel noodzakelijk.

Periodiek onderhoud leisteen vloer

Onder periodiek onderhoud aan uw leisteen vloer verstaan wij dagelijkse of wekelijkse reiniging. Hierin maken wij onderscheid tussen droog en nat reinigen. Voor het beste resultaat adviseren wij om beide manieren van reinigen toe te passen.

Droog reinigen

Droog reinigen is een cruciaal onderdeel voor het onderhouden van uw leisteen vloer. Zand en stofdeeltjes kunnen namelijk over de grond schuren en daarmee voor ongewenste krassen zorgen.

Dit kan worden voorkomen door uw leisteen vloer (eerst) periodiek schoon te maken met bijvoorbeeld een stofzuiger of bezem. Uiteraard helpt een deurmat ook bij het verminderen van vuil en stof op de vloer.

Nat reinigen

Hierna kunt u verder met het onderhoud aan uw leisteen vloer. Om deze zo goed mogelijk te onderhouden, adviseren wij om uw leisteen vloer ook periodiek nat te reinigen. Dit kunt u het beste doen met water en zeep.

Gebruik géén zure schoonmaakproducten

Houd er hierbij wel rekening mij dat u gebruik maakt van een neutrale, zachte zeep met een lage pH-waarde. Leisteen bestaat namelijk grotendeels uit mineralen, die gevoelig zijn voor zuur.

Gebruik daarom geen zure producten, zoals antikalkreiniger of schoonmaakazijn. Hiermee voorkomt u onnodige beschadigingen aan uw leisteen vloer. Met warm water en de juiste zeep kunt u vervolgens uw vloer met een dweil of mop schoonmaken.

Ook goed om te weten is dat leisteen een poreuze natuursteen is, waardoor uw vloer gevoelig is voor water. Daarom is het niet alleen belangrijk dat u de dweil of mop goed uitwringt, voordat u begint aan het schoonmaken van uw vloer.

Tenslotte dient u de vloer na afloop goed droog te maken met bijvoorbeeld een microvezeldoek. Zo blijft de prachtige en glanzende uitstraling van uw leisteen vloer het langst behouden.

Op zoek naar een unieke natuurstenen vloer?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies over natuurstenen vloeren.

Afspraak maken

  • Hidden