VRAAG / OFFERTE

 

Oude blauwe waaltjes

De oude gesmoorde bricks als vloer in uw woning

Oude waalstenen hergebruikt als vloertegels

De oude blauwe waaltjes, zijn oude waalstenen, welke zijn gerecupereerd en gezaagd en hebben de maatvoering van circa 22,5cm x 4,5cm x 3cm dik. De waaltjes hebben de kenmerkende blauw-grijze kleur, dat wordt veroorzaakt door het smoorproces bij deze stenen.

Deze gezaagde waaltjes zijn geschikt voor gebruik met vloerverwarming en zijn bovendien te verlijmen op een dekvloer. Deze vloeren werden vroeger vaak toegepast in Belgische hoeves en manoirs. Door het gebruik van onze onderhoudsproducten zoals Superfix onderhoudswas, is een vloer van deze oude blauwe waaltjes zeer gemakkelijk in onderhoud.

 

De oude waaltjes hebben wij als voorbeeldvloer in onze showroom geplaatst. U bent welkom om deze oude bricks in het echt te komen bekijken.

silhouet oude waaltjes
Wilt u meer informatie over onze aanbieding oude blauwe waaltjes?

Verwerking van de oude waaltjes

De oude waaltjes, ook wel bricks genoemd, zijn gezaagde strips van oude stenen. Deze worden op een dikte van circa 3cm gezaagd waardoor het mogelijk wordt om deze te verlijmen op een dekvloer. Deze strips dienen in een ruim bed van flexibele zuurarme tegellijm te worden verwerkt.

 

Het verwerken van deze strips vergt veel tijd, omdat elke strip afzonderlijk moet worden geplaatst. Wanneer de strips zijn geplaatst in de lijm, zal de tegellijm eerst moeten drogen voordat u de vloer kunt voegen. Wij raden aan om de vloer, voordat u gaat voegen, eerst goed nat te maken. Dit voorkomt aanbranding van uw voegsel en vergemakkelijkt bovendien het schoonmaken van de vloer nadat de vloer is gevoegd.

 

Wilt u meer weten over het plaatsen van deze oude waaltjes in uw woning? Neem contact met ons op voor een advies op maat. Uiteraard kunnen wij het plaatsen van de oude blauwe waaltjes ook voor u verzorgen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.