Ochten

Ochten

Marianne en John kochten ruim 40 jaar geleden deze boerderij en hebben de afgelopen decennia werkelijk alles onder handen genomen. Eindelijk is hun levenswerk (zo goed als) af en genieten zij elke dag weer van het verbluffende resultaat. De boerderij is in ere hersteld en kan weer jaren mee en is bovendien van alle hedendaagse gemakken voorzien. Voor veel materialen zijn zij zelf op zoek gegaan. Zo ook voor de natuurstenen vloertegels die in de gehele woning zijn geplaatst. Deze vonden zij bij ons in Ameide en zijn echte Bourgondische dallen. Dit type Franse steen kenmerkt zich door de vele kleurschakeringen en wordt ook wel Abbaye de Beaune genoemd.

Meer weten over onze natuurstenen vloeren?

0183 - 60 09 93
info@kersbergen.nl

Gebruikt product Beaune

Nieuwe Bourgondische dallen met authentieke uitstraling

De vloertegels zijn voor John en Marianne op een speciale manier afgewerkt om zo dicht mogelijk bij de uitstraling van echte oude Bourgondische dallen te komen. Het voordeel van nieuwe dallen is dat deze allemaal vrijwel gelijk van dikte zijn en dus gemakkelijk kunnen worden verlijmd op een nieuwe of bestaande dekvloer. Hierdoor is het ook mogelijk om deze tegels te combineren met vloerverwarming en dat hebben John en Marianne dan ook gedaan. De Bourgondische dallen zijn in wildverband door de gehele boerderij geplaatst en hebben zowel wisselende breedten als ook verschillende lengten. Hierdoor ontstaat een speels geheel en wordt het een levendige vloer waar details in elke tegel uitstraling en karakter aan de gehele vloer geeft.

Hergebruik van oude bouwmaterialen

Naast de natuurstenen vloer, zijn er ook ook oude bouwmaterialen van Kersbergen gebruikt zoals de oude ijsselstenen in appelbloesemtinten. Deze ijsselstenen worden allemaal handmatig door ons schoongemaakt en op pallets gezet, klaar voor een nieuwe toepassing zoals gemetselde traptreden bij Marianne en John. Het geheel van alle materialen en de ambiance die de woning uitstraalt, is niet onopgemerkt gebleven en is dan ook in een reportage van Wonen Landelijke Stijl te vinden. Lees hier de reportage ‘Boerderij als Levenswerk’ in Wonen Landelijke Stijl Editie 03/2020

Bent u ook op zoek naar een landelijke vloer voor uw woning?

Gaat u bouwen of verbouwen en wilt u inspiratie opdoen in de mogelijkheden in natuurstenen vloeren? Kom vrijblijvend langs in onze showroom en laat de authenticiteit van Bourgondische dallen u verleiden. In onze showroom hebben wij een ruime sortering van natuurstenen vloeren en Bourgondische dallen als voorbeeldvloeren verwerkt. U bent van harte welkom in onze showroom in Ameide.

of bel 0183 – 60 09 93

Vergelijkbare vloeren

Op zoek naar een unieke natuurstenen vloer?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies over natuurstenen vloeren.

Afspraak maken

  • Hidden