Mookerheide

Aan de rand van het natuurgebied Mookerheide, ligt deze geheel verbouwde bungalow. Met uitzicht op de bosrand, worden de bewoners elke dag getrakteerd op de mooie verschijnselen van de natuur. Het heeft wel enige tijd in beslag genomen voordat het zover was. De woning was in matige staat toen de bewoners deze kochten en er moest veel gebeuren voordat het voldeed aan hun wensen. Samen gingen zij ook op zoek naar materialen voor het interieur en zo ook voor een natuurstenen vloer die past bij de landelijke en natuurlijke omgeving.

Selectie van kleuren in de Bourgondische dallen vloer

Zij hebben uiteindelijk gekozen voor de Bourgondische dallen limeyrat grijs paves. Dit is een selectie van kleuren welke door de Franse groeve wordt uitgevoerd. Hierbij worden de grauwere tinten van de natuurstenen blokken geselecteerd, waarvan uiteindelijk de tegels worden gemaakt. Deze tegels zijn 5cm dik wanneer deze worden getrommeld. Hierdoor kan de vloer zeer heftig worden verouderd en krijgt het zijn robuuste uitstraling. Nadat de tegels zijn getrommeld, worden deze gehalveerd en hebben zij een dikte van circa 2 – 2,5cm.

Klussen in de verborgen parel bij Mookerheide

De bewoners hebben veel zelf gedaan in de woning. Van het breek en sloopwerk tot het leggen aan de laatste hand van de inrichting; vrijwel alles hebben zij zelf uitgevoerd. Zo ook het plaatsen van de Bourgondische dallen vloer. Hoewel de bewoners geen ervaring hadden met het plaatsen van dergelijke vloeren, is het eindresultaat geweldig en worden wij blij van zulke plaatjes van het eindresultaat!

Bent u ook op zoek naar een landelijke vloer voor uw woning?

Gaat u bouwen of verbouwen en wilt u inspiratie opdoen in de mogelijkheden in natuurstenen vloeren? Kom vrijblijvend langs in onze showroom en laat de authenticiteit van Bourgondische dallen u verleiden. In onze showroom hebben wij een ruime sortering van natuurstenen vloeren en Bourgondische dallen als voorbeeldvloeren verwerkt. U bent van harte welkom in onze showroom in Ameide.

 

Wilt u onze producten komen bewonderen?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Afspraak maken