Monster

Wonen landelijke stijl pur sang

Onder de rook van Den Haag, dichtbij het strand in de plaats Monster ligt de geheel verbouwde woning van Wim en Monique. Zij waren al geruime tijd op zoek naar een vloer die past bij een landelijk interieur, die past bij het echte Bourgondische buitenleven-gevoel. Via Pinterest zijn zij bij ons terecht gekomen en de keuze voor de vloer was uiteindelijk snel gemaakt. Er is gekozen voor de Bourgondische dallen Dordogne, in een banenverband van 60cm breed x wisselende lengten. Dit creeërt een speels effect door de ongelijke lengten van elke tegel en laat de woning optische breder lijken door het grote formaat banen dat is toegepast.

Zelf plaatsen van een Bourgondische dallen vloer

Hoewel wij bij veel van onze klanten het legwerk verzorgen, kunt u er ook voor kiezen om het legwerk zelf te regelen. Dit was ook het geval bij Wim en Monique. Wim heeft twee rechter handen en heeft dan ook de vloer zelf geplaatst. Omdat dat tegels vrijwel gelijk van dikte zijn, zijn deze gemakkelijk te verlijmen. Belangrijk is dat er een grovere lijmkam wordt gebruikt om kleine dikteverschillen weg te werken in het lijmbed. Monique heeft zich voornamelijk gericht op de styling en dat is goed terug te zien in het eindresultaat. Een prachtig sfeervol geheel waar de bewoners trots op mogen zijn.

Vlekken in een Bourgondische dallen vloer

De meeste Bourgondische dallen zoals deze natuurstenen vloer in Monster, zijn gemakkelijk te onderhouden. Door de vloer wekelijks te dweilen met een scheut natuurzeep in het dweilwater, ontstaat een natuurlijke beschermlaag dat voldoende bescherming biedt tegen de meest voorkomende ongelukjes in het huishouden. Mocht er onverhoopt toch een vlek in komen door bijvoorbeeld een glas wijn of bier dat op de vloer valt en deze langere tijd blijft liggen, dan zal er een vlek zichtbaar zijn. Belangrijk is dat u de vlek met rust laat en niet gaat reinigen met andere onderhoudsmiddelen dan dat u heeft meegekregen voor uw vloer. U zult merken dat de vlek na enige weken begint te vervagen. Uiteindelijk zal de vlek in de meeste gevallen verdwijnen.

Bent u ook op zoek naar een landelijke vloer voor uw woning?

Gaat u bouwen of verbouwen en wilt u inspiratie opdoen in de mogelijkheden in natuurstenen vloeren? Kom vrijblijvend langs in onze showroom en laat de authenticiteit van Bourgondische dallen u verleiden. In onze showroom hebben wij een ruime sortering van natuurstenen vloeren en Bourgondische dallen als voorbeeldvloeren verwerkt. U bent van harte welkom in onze showroom in Ameide.

Wilt u onze producten komen bewonderen?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Afspraak maken