Krimpen aan den IJssel

De bouw van een eigen droomhuis

Het bouwen van een huis zoals dat van Johanna en haar man Jaap, dat helemaal naar eigen inzicht kan worden ingericht, blijkt een behoorlijke opgave. Het gezin was op zoek naar een kavel waarop zij hun droomhuis konden laten bouwen en vonden dit uiteindelijk in Krimpen aan de IJssel. De kavel stond al enige tijd te koop en bij toeval is hun aandacht op de kavel gevallen en is de spreekwoordelijke bal gaan rollen. Het begon bij het kiezen van een bouwbedrijf die hun wensen van papier kon vertalen naar iets tastbaars, namelijk hun droomwoning. Geleidelijk werden de wensen van het gezin steeds meer duidelijk. Het huis vormt zich zowel op papier als in het echt door de tijd.

Voorafgaand aan de bouw van de woning, stond al vast dat er een natuurstenen vloer op de begane grond werd geplaatst. Het is voor velen dan ook de basis van een interieur en vanuit de keuze van de vloer wordt de rest van het interieur bepaald. Het gezin is bij ons terecht gekomen en al vrij snel was het duidelijk welke vloer het moest worden; de Bourgondische dallen Montpellier. Zij hebben gekozen voor een wild verband in banen van 40, 50 en 60cm breed x wisselende lengten. Voor een speels effect is gekozen voor een pad van kleine bricks van hetzelfde materiaal.

Het eindresultaat van de woning in Krimpen aan den IJssel

Inmiddels woont het gezin al enige tijd in hun droomhuis en genieten nog elke dag van hun keuze. “De vloer is reuze gemakkelijk in onderhoud. Wij dweilen de vloer eens per week met alleen water of de zeep die Kersbergen heeft meegegeven. Mocht er iets op de vloer vallen, dan zorgt de impregneerlaag op de vloer ervoor dat er niet direct vlekken ontstaan.”

Bent u ook op zoek naar een landelijke vloer voor uw woning?

Gaat u bouwen of verbouwen en wilt u inspiratie opdoen in de mogelijkheden in natuurstenen vloeren? Kom vrijblijvend langs in onze showroom en laat de authenticiteit van Bourgondische dallen u verleiden. In onze showroom hebben wij een ruime sortering van natuurstenen vloeren en Bourgondische dallen als voorbeeldvloeren verwerkt. U bent van harte welkom in onze showroom in Ameide.

 

Wilt u onze producten komen bewonderen?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Afspraak maken