VRAAG / OFFERTE

 

Bourgondische dallen Dordogne gestraald

Een vloer van Franse kalksteen met een robuust karakter

Deze Franse vloer is afkomstig uit de diepere lagen van de groeve en kenmerkt zich door het grillige oppervlak en de grijs-lever kleuren. Veel mensen verwarren deze vloer met een travertin vloer vanwege het grove oppervlak en de gaatjes in het gesteente, maar het is een echte Franse kalksteen vloer.

Deze vloertegels worden, nadat ze zijn geselecteerd op kleurtint en structuur, gestraald met kleine metalen kogels. Dit geeft het gesteente een nog meer robuuste uitstraling. Daarna worden de tegels licht nageborsteld om het oppervlak iets gladder en intenser van kleur te maken.

 

U kunt ook maatwerk in dit gesteente laten maken. Zo is het onder andere mogelijk om traptreden, zwembadranden en dorpels te laten maken. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

De Bourgondische dallen Dordogne is afkomstig uit de diepere lagen van de groeve en kenmerkt zich door het grillige oppervlak en de grijs-leverkleurige gloed van de steen.

 

Wilt u meer informatie over onze gestraalde Bourgondische dallen vloeren?

Verwerking van de Bourgondische dallen

In het algemeen zijn Franse kalksteenvloeren niet geschikt voor verwerking in het zandcement, maar dienen deze te worden verlijmd op een droge dekvloer. Dit geldt ook voor de Bourgondische dallen Dordogne. Deze dienen te worden verlijmd op de droge dekvloer met een zuurarme tegellijm welke geschikt is voor natuurstenen vloeren.

 

De tegels dienen te gevoegd met een voegsel dat eveneens zuurarm is en geschikt is voor grovere voegen. U kunt ervoor kiezen om de gaten in de vloertegels zoveel mogelijk open te laten. Dit geeft een extra authentiek effect aan de vloer. Wilt u de gaatjes in de vloer dichten, maak dan wat extra voegsel aan en smeer deze, net als de voegen, dicht.

Uiteraard kunnen wij het leggen van deze Bourgondische dallen ook voor u verzorgen. Samen met ons vaste netwerk van tegelleggers die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van natuurstenen vloeren, nemen wij graag het werk bij u uit handen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Onderhoud van de Bourgondische dallen Dordogne

De meeste Franse vloertegels zijn gemakkelijk in onderhoud en volstaat het wekelijks dweilen met een scheut natuurzeep door uw dweilwater. Heeft u geen zin om de vloer wekelijks te dweilen, dan kunt u ook kiezen voor het aanbrengen van een impregneerlaag. Dit is een transparant beschermmiddel dat bescherming biedt tegen ongelukjes die voorkomen in het huishouden, zoals het morsen van koffie, thee of wijn.

 

Beschikbare maatvoeringen Bourgondische dallen

30 x 30cm of banen 30cm breed x wisselende lengten. dikte 15mm

40 x 40cm of banen 40cm breed x wisselende lengten. dikte 15mm

50 x 50cm of banen 50cm breed x wisselende lengten. dikte 15mm

* Overige maatvoeringen op aanvraag