Proeftegel ophalen

Dhoughi mix

Uit voorraad leverbaar

Deze Bourgondische dallen vloer is een creatieve uitspatting van Kersbergen en de steengroeve.

Materiaal
Bourgondische dallen
Bewerking
Borstelen, zoeten, trommelen, boucharderen, zandstralen
Tint
Zacht grijs
Vloerverwarming
Ja
Afmetingen
Vraag in onze showroom naar de uitgebreide mogelijkheden
Banen 20cm / 40cm / 50cm / 61cm/ klein romaans verband
Groot romaans verband / opus xl verband en vierkante maatvoeringen
Plan showroombezoek
50+ varianten tegels
Grote voorraad
Persoonlijk contact
Levenslang woonplezier
400 m2 showroom
Afspraak maken

Omschrijving

Na een periode van afstemming en aanpassing van bewerkingen en kleurtinten, hebben wij samen met de groeve een sublieme mix gemaakt van zachte grijstinten genaamd ‘Dhoughi mix’. Het is een mix van drie verschillende steensoorten. Elke tegel handmatig wordt verouderd. De zachte kleuren in deze mix zorgen samen met de robuuste bewerking voor het echte Bourgondische buitenleven gevoel.

Afspraak maken

Zachte grijstinten in de Bourgondische dallen

In de Bourgondische dallen Dhoughi mix zijn drie kleurtinten te vinden. Deze vloertinten zijn eveneens als losse vloer te bestellen. Op bestelling kan de verhouding van de kleurenmix worden aangepast. Hierbij kunt u kiezen om de meer donker grijze als ook licht grijze tegels extra terug te laten komen in de mix.

U kunt de vloer, nadat deze is gelegd en gedroogd, behandelen met Superfix. Dit geeft de vloer een subtiele glans en zorgt bovendien voor bescherming tegen de meest voorkomende ongelukjes in het huishouden.

Het plaatsen van de Bourgondische dallen Dhoughi mix

De Bourgondische dallen Dhoughi mix kan eenvoudig worden verwerkt in een flexibele zuurarme tegellijm die geschikt is voor natuursteen tegels. Wanneer u de vloertegels gaat plaatsen, let dan goed op dat u de tegels goed door elkaar mixt vanwege de kleurschakering. Maak bijvoorbeeld gemixte stapels van tegels. Zo hoeft u tijden het leggen van de vloer, minder na te denken over het kleurenpalet. Als deze Bourgondische dallen op meerdere pallets of in meerdere kratten wordt geleverd, zorg er dan voor dat alle kratten worden gemixt. Dit is om mogelijk kleurverschil in de vloer te voorkomen.

Het leggen van de bourgondische dallen Dhoughi mix door tegelzetters

Ziet u het niet zitten om de vloer zelf te leggen, dan kunt u het best een tegelzetter inschakelen die ervaring heeft met natuurstenen vloertegels. In natuursteen is er vrijwel altijd enig maatverschil in de tegels. Dit maatverschil kan eenvoudig wordne opgevangen in het lijmbed dat onder de tegels wordt aangebracht, maar dit betekent wel dat de tegelzetter hier rekening mee moet houden.

Wilt u het legwerk door ons laten verzorgen, dan regelen wij dit graag voor u. Wij hebben een vast team van tegelzetters om ons heen die met veel plezier en passie de Bourgondische dallen vloer voor u willen plaatsen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer informatie

Wat onze klanten zeggen

Klanten beoordelen ons met een 8,2 op Google reviews

9,2

Een mooie ruime showroom met veel prachtige vloeren! Je merkt echt dat ze passie voor hun producten hebben in hun verhaal en advies. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een Bourgondische dallen vloer en zijn er tot op vandaag nog zeer tevreden over. Nogmaals bedankt voor alle hulp.

- Jessica
9,2

Wauw.....wat een fantastische uitgebreide showroom met vele fraaie voorbeeldvloeren. Het personeel is erg kundig en de adviezen zijn waardevol. Kortom een fijn en vriendelijk bedrijf waar we een zeer mooie en onderhoudsvrije vloer hebben gekocht. Vrienden en kennissen zijn jaloers op onze mooie natuurstenen vloer 😀😃 Een aanrader!!!

- Agnes

Veelgestelde vragen

Wat maakt Bourgondische dallen uniek?

De term Bourgondische dallen is een term voor de prachtige kalkstenen vloeren die in de regio Bourgondië werden gewonnen. Deze tegels hebben een prachtig sleetse uitstraling. Tegenwoordig komen hier nog steeds prachtige dallen vloeren vandaan, samen met diverse andere kalkstenen vloeren uit verschillende regio’s in Frankrijk.

De term ‘Bourgondische dallen’ is echter niet bij wet beschermd en wordt tegenwoordig dan ook voor steeds meer vloeren met een sleetse uitstraling gebruikt. Er zijn dan ook steeds meer aanbieders op de markt die Bourgondische dallen verkopen die afkomstig zijn vanuit de gehele wereld.

Vaak doet het land van herkomst geen afbreuk aan de kwaliteit van de steen, maar zijn de mogelijkheden in tegelformaat of bewerking kleiner dan bij echte Franse dallen. Bovendien kan er bij veel Franse dallen maatwerk worden geleverd zoals traptreden, zwembadranden en keukenbladen.

Wat kost het om Bourgondische dallen te laten leggen?

De legkosten voor het plaatsen van een Bourgondische dallen vloer zijn afhankelijk van verschillende aspecten, zoals het type ondervloer, het aantal te plaatsen m2 en de gekozen maatvoering vloertegels.

Zo hebben wij in ons assortiment verschillende Bourgondische dallen in klein formaat zoals Bourgondische dallen paves of 20x20cm tegels. Deze tegels zijn iets goedkoper dan grotere maatvoering tegels, maar de legkosten hiervan zijn wel weer iets hoger. De tegelzetter is namelijk langer bezig met een vloer te plaatsen van 20x20cm tegels dan een vloer van 60x60cm tegels.

Hoe onderhoud ik een Bourgondische vloer?

Een Bourgondische vloer is een verouderde kalkstenen vloer en daarom behoorlijk poreus. Daarom wordt er geadviseerd om de tegels te impregneren of met een was te behandelen. Als dat niet wordt gedaan trekt er namelijk vocht in de tegels dit kan er voor zorgen dat de Bourgondische vloer er doft uit gaat zien. De beschermlaag zorgt ervoor dat de tegels er jarenlang mooi uit blijft zien.

Er zijn een aantal dingen waar rekening mee moet worden gehouden met het onderhouden van uw Bourgondische vloer. Wanneer u de vloer schoonmaakt, mag er niet te veel water worden gebruikt. Het water kan namelijk binnendringen via de voegen, plinten en muren wat voor schade kan zorgen. Een Bourgondische vloer kan over het algemeen namelijk slecht tegen te veel vocht. Een licht vochtige dweil volstaat als een goed middel om te reinigen.

Gebruik ook geen groene zeep met het reinigen. Dit laat een vettig laagje op de vloer en op den duur geeft die een vlekkerig en streperig uiterlijk aan de vloer. Het beste kunt u de vloer beschermen met een synthetische was.

Wilt u onze producten bewonderen?

Kom langs in onze showroom

Openingstijden
Ma - vr: 08:00 - 17:00 Za: 09:00 - 16:30
Plan showroombezoek