Proeftegel ophalen

Cedric

Uit voorraad leverbaar

Deze Franse kalksteen is een vloer met een echt uitgesproken karakter.

Materiaal
Bourgondische dallen
Bewerking
Authentiek
Tint
Bruin, beige, grijs
Vloerverwarming
Ja
Afmetingen
Vraag in onze showroom naar de uitgebreide mogelijkheden
Combinatie van banen 30/40/50/60cm breed x wisselende lengten
Plan showroombezoek
50+ varianten tegels
Grote voorraad
Persoonlijk contact
Levenslang woonplezier
400 m2 showroom
Afspraak maken

Omschrijving

Door de wisseling van zowel grof verouderde als licht verouderde tegels, ontstaat een speelse vloer met warme kleurtinten van bruin, beige en wat grijstinten. Deze vloertegels zijn verkrijgbaar in een mix van banen 30, 40, 50 en 60cm breed x wisselende lengten. Dit geeft de vloer een speelse uitstraling dat veel weg heeft van de echte oude Bourgondische dallen. Het voordeel van nieuwe Bourgondische dallen zoals deze, is de gelijke dikte van elke vloertegel. Alle tegels worden namelijk op 2cm dikte gezaagd en daardoor geschikt voor verlijming. Bovendien zijn deze Bourgondische dallen, net als vrijwel alle andere natuurstenen vloeren, uitermate geschikt voor gebruik met vloerverwarming.

Afspraak maken

Kleur voeg bepaalt de uitstraling van deze Bourgondische dallen Cedric

Een voegkleur is zeer bepalend voor de uitstraling van de vloer. Je kunt immers kiezen voor een voor een opvallende voeg die afsteekt bij de kleur van de tegel of juist een kleur voeg die dichtbij de kleur van de tegel komt. Op deze manier oogt de vloer rustiger en lijkt het één geheel.

De gebruikte kleur voeg zoals op de foto is heel licht beige. Bijna tegen het wit aan. In onze showroom hebben wij deze vloertegels ingevoegd met twee kleuren voeg. Wilt u de verschillen in het echt bekijken, dan bent u van harte welkom.

Meer informatie

Wat onze klanten zeggen

Klanten beoordelen ons met een 8,2 op Google reviews

9,2

Een mooie ruime showroom met veel prachtige vloeren! Je merkt echt dat ze passie voor hun producten hebben in hun verhaal en advies. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een Bourgondische dallen vloer en zijn er tot op vandaag nog zeer tevreden over. Nogmaals bedankt voor alle hulp.

- Jessica
9,2

Wauw.....wat een fantastische uitgebreide showroom met vele fraaie voorbeeldvloeren. Het personeel is erg kundig en de adviezen zijn waardevol. Kortom een fijn en vriendelijk bedrijf waar we een zeer mooie en onderhoudsvrije vloer hebben gekocht. Vrienden en kennissen zijn jaloers op onze mooie natuurstenen vloer 😀😃 Een aanrader!!!

- Agnes

Veelgestelde vragen

Wat maakt Bourgondische dallen uniek?

De term Bourgondische dallen is een term voor de prachtige kalkstenen vloeren die in de regio Bourgondië werden gewonnen. Deze tegels hebben een prachtig sleetse uitstraling. Tegenwoordig komen hier nog steeds prachtige dallen vloeren vandaan, samen met diverse andere kalkstenen vloeren uit verschillende regio’s in Frankrijk.

De term ‘Bourgondische dallen’ is echter niet bij wet beschermd en wordt tegenwoordig dan ook voor steeds meer vloeren met een sleetse uitstraling gebruikt. Er zijn dan ook steeds meer aanbieders op de markt die Bourgondische dallen verkopen die afkomstig zijn vanuit de gehele wereld.

Vaak doet het land van herkomst geen afbreuk aan de kwaliteit van de steen, maar zijn de mogelijkheden in tegelformaat of bewerking kleiner dan bij echte Franse dallen. Bovendien kan er bij veel Franse dallen maatwerk worden geleverd zoals traptreden, zwembadranden en keukenbladen.

Wat kost het om Bourgondische dallen te laten leggen?

De legkosten voor het plaatsen van een Bourgondische dallen vloer zijn afhankelijk van verschillende aspecten, zoals het type ondervloer, het aantal te plaatsen m2 en de gekozen maatvoering vloertegels.

Zo hebben wij in ons assortiment verschillende Bourgondische dallen in klein formaat zoals Bourgondische dallen paves of 20x20cm tegels. Deze tegels zijn iets goedkoper dan grotere maatvoering tegels, maar de legkosten hiervan zijn wel weer iets hoger. De tegelzetter is namelijk langer bezig met een vloer te plaatsen van 20x20cm tegels dan een vloer van 60x60cm tegels.

Hoe onderhoud ik een Bourgondische vloer?

Een Bourgondische vloer is een verouderde kalkstenen vloer en daarom behoorlijk poreus. Daarom wordt er geadviseerd om de tegels te impregneren of met een was te behandelen. Als dat niet wordt gedaan trekt er namelijk vocht in de tegels dit kan er voor zorgen dat de Bourgondische vloer er doft uit gaat zien. De beschermlaag zorgt ervoor dat de tegels er jarenlang mooi uit blijft zien.

Er zijn een aantal dingen waar rekening mee moet worden gehouden met het onderhouden van uw Bourgondische vloer. Wanneer u de vloer schoonmaakt, mag er niet te veel water worden gebruikt. Het water kan namelijk binnendringen via de voegen, plinten en muren wat voor schade kan zorgen. Een Bourgondische vloer kan over het algemeen namelijk slecht tegen te veel vocht. Een licht vochtige dweil volstaat als een goed middel om te reinigen.

Gebruik ook geen groene zeep met het reinigen. Dit laat een vettig laagje op de vloer en op den duur geeft die een vlekkerig en streperig uiterlijk aan de vloer. Het beste kunt u de vloer beschermen met een synthetische was.

Wilt u onze producten bewonderen?

Kom langs in onze showroom

Openingstijden
Ma - vr: 08:00 - 17:00 Za: 09:00 - 16:30
Plan showroombezoek