Brielle

De bewoners van deze woning in Brielle kunnen eindelijk weer genieten van hun woning, na een rigoureuze verbouwing, waarbij de gehele begane grond een metamorfose kreeg. Omdat er enkele binnenmuren werden verplaatst en de bestaande tegelvloer niet pastte bij het nieuwe interieur, werd er een nieuwe natuurstenen vloer uitgekozen. Het moest een vloer zijn die warm van tint is en goed aansluit bij de uitstraling van de nieuwe handgemaakte keuken. Uiteindelijk is er gekozen voor een tegelvloer van Bourgondische dallen, type Beaune. Deze Franse kalksteen heeft een mix van warme beige-, oker- en zachte bruintinten.

Een Bourgondische dallen vloer met gepatineerd oppervlak geplaatst in Brielle

De bewoners wilden een nieuwe vloer die gemakkelijk te onderhouden is. Bovendien moest het een vloer zijn die warmte uitstraalt in kleur en goed te combineren valt met andere natuurlijke tinten. Uiteindelijk is gekozen voor de Bourgondische dallen Beaune in een zogenaamd banenverband met verschillende breedten. Dit betekent dat er drie verschillende breedten zijn verwerkt, namelijk 30cm, 40cm en 50cm breed. De lengte van elke tegel is wisselend en telkens anders. Dit geeft de vloer een unieke speelse uitstraling.

Om de uitstraling van de vloer beter te laten overeenkomen met de rest van het interieur, is gekozen voor de bewerking ‘patinee’. Dit betekent dat de tegels in de groeve worden bewerkt met verschillende borstels om een doorleefd oppervlak te maken. Ook wordt het oppervlak gebouchardeerd. Dit zogenaamde punthameren geeft een extra grof effect en zorgt ervoor dat de randen van de tegels ongelijk zijn.

Wilt u onze producten komen bewonderen?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Afspraak maken