VRAAG / OFFERTE

 

Bourgondische dallen Dordogne

Een Franse kalksteen met een chique uitstraling

Deze Bourgondische dallen  Dordogne is authentieke Franse kalksteen die wordt gekenmerkt door de warme grijs-levertinten. Deze Franse steen is te herkennen  aan de prachtige fossielen en kristallen die te vinden zijn in vrijwel elke tegel. Vanwege de ruime mogelijkheden in bewerking van de vloertegels, is deze vloer op vrijwel iedere interieurstijl aan te passen. Zo kunnen de tegels worden gepatineerd, geborsteld of gezandstraald. Lees meer over de bewerkingen..

 

Deze kalksteen vloer hebben wij in onze showroom in diverse voorbeeldvloeren verwerkt met verschillende bewerkingen, zodat u goed de verschillen kunt zien. Het is ook mogelijk om maatwerk van dit materiaal te laten maken. Zo leent deze kalksteen zich uitstekend voor traptreden, zwembadranden, drempels en plinten.

Wilt u meer informatie over onze Bourgondische dallen Dordogne vloeren?

Verwerking van de Bourgondische dallen

Deze Franse kalksteen dient te worden verwerkt in een zuurarme flexibele tegellijm welke geschikt is voor natuurstenen vloeren. Hetzelfde geldt voor het voegsel dat u gebruikt voor tussen de tegels. Mocht u de tegels zelf (laten) leggen, maar heeft u vragen over het plaatsen? Neem dan contact met ons op en wij geven u graag een passend advies, zodat u kunt genieten van uw prachtige natuurstenen vloer.

Uiteraard kunnen wij het plaatsen van de Bourgondische dallen voor u verzorgen. Samen met ons vaste netwerk van tegelzetters die vrijwel uitsluitend natuurstenen vloeren plaatsen, weet u zeker dat uw vloer er prachtig in komt te liggen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Het onderhoud van deze dallen

Het onderhoud van deze Franse kalksteen is vrij eenvoudig. Nadat de vloer is gelegd en 2 dagen heeft gedroogd,  kunt u de vloer de eerste weken dweilen met lauwwarm water. Dit reinigt en spoelt de vloer. Na circa 3 weken, kunt u een klein scheutje natuurzeep zoals Lithofin Wash & Clean of Sealguard Stone Clean door uw dweilwater doen. Dit geeft de vloer een natuurlijke beschermlaag en zorgt ervoor dat uw vloer voldoende beschermd is tegen de meest voorkomende vlekken in het huishouden.

 

Mogelijke maatvoeringen Bourgondische dallen Dordogne

20 x 20cm. Dikte 2cm

30 x 30cm of banen 30cm breed x wisselende lengten. Dikte 2cm

40,6 x 40,6cm of banen 40,6cm breed x wisselende lengten. Dikte 2cm

50 x 50cm of banen 50cm breed x wisselende lengten. Dikte 2cm

61,1 x 61,1cm of banen 61,1cm breed x wisselende lengten. Dikte 2cm

*Niet elke maatvoering is mogelijk in verschillende bewerkingen