Ameide

Enkele jaren geleden in Ameide kwam een oude bedrijfshal vrij. Het bedrijf was uit zijn voegen gegroeid en verhuisde naar een naastgelegen dorp, waardoor het pand vrij kwam. De verkoper heeft een architect een plan laten maken voor het verbouwen van de hal tot enkele woningen. Nog voordat een aannemer kon beginnen met de verbouwing, kochten Willem en Jessica het achterste gedeelte van de hal en verbouwden ‘hun’ hal tot een thuis.

Het stel heeft de afgelopen jaren de woning en aanliggend terras stap voor stap verbouwd tot een aangename woning die levensloopbestendig is. Zowel de badkamer als ook de slaapkamer is gelegen op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers gerealiseerd met daarbij drie royale opbergkasten. Op de begane grond is er gekozen voor een lichte vloer van de Bourgondische dallen Dhoughi mix in banen van 60cm breed x wisselende lengten. Deze vloertegels zijn gezandstraald en gepunthamerd. Dit geeft de vloertegel lichte pasteltinten.

Een tweede vloer voor het stel uit Ameide

Hoewel het stel pas zo’n 7 jaar woont, is het inmiddels de tweede natuurstenen vloer die zij in hun woning hebben liggen. De eerste vloer was een donkere leistenen vloer uit Brazilië. Eveneens een prachtige vloer, maar maakte de woning vrij donker. Bovendien is de woning gelegen naast een grindpad, wat vrij veel stof met zich meebrengt. Door de donkere kleur, waren er vrijwel altijd voetstappen en stof op de vloer te zien. Na enig denkwerk, is er besloten om een nieuwe vloer over de leistenen vloer te plaatsen.

Bijzondere handgemaakte wandtegels achter de keuken

De bewoners zochten voor hun keuken wandtegels die een bijzondere en sjieke uitstraling aan de keuken zouden geven. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Marokkaanse zelliges van X-tiles. Dit is een exclusieve partner van Kersbergen die met hun assortiment bijzondere wandtegels een droomwand voor ieder interieur willen creëren.

Wilt u onze producten komen bewonderen?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Afspraak maken