bourgondische-dallen
bourgondische-dallen
bourgondische-dallen
bourgondische-dallen
bourgondische-dallen
bourgondische-dallen
bourgondische-dallen
bourgondische-dallen
bourgondische-dallen
bourgondische-dallen
bourgondische-dallen
bourgondische-dallen
bourgondische-dallen
bourgondische-dallen

Bourgondische dallen

Een Bourgondische dallen vloer creëert warmte en sfeer in uw woning

Bourgondische dallen is een term die al jaren wordt gebruikt voor de Franse kalksteen uit de omgeving van Bourgondië.

Veel mensen associëren de Bourgondische dallen met het landelijke wonen waarbij de vloertegel tegen een stootje kan en gemakkelijk is te onderhouden.

Voordelen Bourgondische dallen:

  • Lange levensduur en onderhoudsarm
  • Passend in elk interieur
  • Keuze uit een groot kleurenpalet
  • Goed te combineren met vloerverwarming
  • Vele afwerkingsmogelijkheden
Afspraak maken
50+ varianten tegels
Grote voorraad
Persoonlijk contact
Levenslang woonplezier
400 m2 showroom

De typerende uitstraling van Bourgondische dallen

Tegenwoordig wordt de term ‘Bourgondische dallen’ voor vrijwel elke natuurstenen vloer met een sleetse uitstraling gebruikt. Dit betekent niet dat elke vloertegel die de naam ‘Bourgondische dal’ krijgt, uit Frankrijk afkomstig is. Het land van herkomst doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de natuurstenen vloer.

De verschillen tussen de Franse Bourgondische dallen en de overige natuurstenen vloeren zijn vaak de mogelijkheden in maatvoering en keuze in bewerkingen. Hierbij zijn de mogelijkheden bij de Franse dallen ruimer en kan er bovendien ook vaak maatwerk hiervan worden geleverd.

In onze showroom hebben wij diverse grote voorbeeldvloeren van Bourgondische dallen afkomstig uit Frankrijk en andere landen als Marokko, Italië en Roemenië liggen met elk weer een andere afwerking. Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze showroom om ze in het echt te komen bewonderen.

De afwerkingsmogelijkheden van Bourgondische dallen

De Bourgondische kalksteen krijgt zijn uitstraling door de eigenschappen van de steen, maar ook door de afwerking die uiteindelijk op het gesteente wordt toegepast. Zo kun je de vloertegels laten borstelen, zoeten, zandstralen of juist een combinatie van verschillende bewerkingen.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Wat maakt Bourgondische dallen uniek?

De term Bourgondische dallen is een term voor de prachtige kalkstenen vloeren die in de regio Bourgondië werden gewonnen. Deze tegels hebben een prachtig sleetse uitstraling. Tegenwoordig komen hier nog steeds prachtige dallen vloeren vandaan, samen met diverse andere kalkstenen vloeren uit verschillende regio’s in Frankrijk.

De term ‘Bourgondische dallen’ is echter niet bij wet beschermd en wordt tegenwoordig dan ook voor steeds meer vloeren met een sleetse uitstraling gebruikt. Er zijn dan ook steeds meer aanbieders op de markt die Bourgondische dallen verkopen die afkomstig zijn vanuit de gehele wereld.

Vaak doet het land van herkomst geen afbreuk aan de kwaliteit van de steen, maar zijn de mogelijkheden in tegelformaat of bewerking kleiner dan bij echte Franse dallen. Bovendien kan er bij veel Franse dallen maatwerk worden geleverd zoals traptreden, zwembadranden en keukenbladen.

Wat kost het om Bourgondische dallen te laten leggen?

De legkosten voor het plaatsen van een Bourgondische dallen vloer zijn afhankelijk van verschillende aspecten, zoals het type ondervloer, het aantal te plaatsen m2 en de gekozen maatvoering vloertegels.

Zo hebben wij in ons assortiment verschillende Bourgondische dallen in klein formaat zoals Bourgondische dallen paves of 20x20cm tegels. Deze tegels zijn iets goedkoper dan grotere maatvoering tegels, maar de legkosten hiervan zijn wel weer iets hoger. De tegelzetter is namelijk langer bezig met een vloer te plaatsen van 20x20cm tegels dan een vloer van 60x60cm tegels.

Wat is een Castle Stone vloer?

Een Castle stone vloer is een vloertegel met de uitstraling van vloerstenen uit kastelen en oude boerderijen. Een Castle Stone tegel bestaat uit verschillende materialen vermengd met gemalen marmer die in een mal worden geperst tot vloertegel.

De inspiratie van Castle Stones komt van oude vloerstenen uit kastelen en boerderijen. Deze vloerstenen waren veelal Bourgondische dallen met een prachtig sleets gelopen oppervlak. Omdat deze oude vloerstenen vaak handmatig werden gekapt, varieerden deze vloertegels behoorlijk in dikte.

Tegenwoordig zijn de technieken om échte Bourgondische dallen te winnen, flink verbeterd en hebben deze vrijwel allemaal een gelijke dikte van 1,5 of 2cm. Ook is het mogelijk om de sleetse uitstraling van de oude vloeren op een nieuwe Bourgondische dal na te bootsen, zodat u in uw woning kunt genieten van het Bourgondische leven. Bovendien zijn alle Bourgondische dallen geschikt voor vloerverwarming. In onze ogen gaat niets boven een échte vloer van natuursteen in plaats van imitatie.

Wat zijn kerkdallen?

Kerkdallen is een benaming van de vloertegels die in oude kerken en kathedralen liggen. Vaak zijn het vloertegels van Belgisch hardsteen en/of Namense steen die al honderden jaren in deze gebouwen liggen. Deze vloeren spreekt veel mensen aan vanwege het prachtige sleetse oppervlak dat door het gebruik door de eeuwen heen op de vloer is ontstaan

Kerkdallen zijn hét bewijs dat een natuurstenen vloer eeuwen mee kan gaan en deze vloeren vrijwel onverwoestbaar zijn. Een natuurstenen vloer wordt door het gebruik en het leven op de vloer juist mooier. Na verloopt van tijd ontstaat er een kenmerkend patina op de tegel dat niet te imiteren valt op een gemaakte tegel van keramiek of look-a-like geperste tegel.

Hoe onderhoud ik een Bourgondische vloer?

Een Bourgondische vloer is een verouderde kalkstenen vloer en daarom behoorlijk poreus. Daarom wordt er geadviseerd om de tegels te impregneren of met een was te behandelen. Als dat niet wordt gedaan trekt er namelijk vocht in de tegels dit kan er voor zorgen dat de Bourgondische vloer er doft uit gaat zien. De beschermlaag zorgt ervoor dat de tegels er jarenlang mooi uit blijft zien.

Er zijn een aantal dingen waar rekening mee moet worden gehouden met het onderhouden van uw Bourgondische vloer. Wanneer u de vloer schoonmaakt, mag er niet te veel water worden gebruikt. Het water kan namelijk binnendringen via de voegen, plinten en muren wat voor schade kan zorgen. Een Bourgondische vloer kan over het algemeen namelijk slecht tegen te veel vocht. Een licht vochtige dweil volstaat als een goed middel om te reinigen.

Gebruik ook geen groene zeep met het reinigen. Dit laat een vettig laagje op de vloer en op den duur geeft die een vlekkerig en streperig uiterlijk aan de vloer. Het beste kunt u de vloer beschermen met een synthetische was.

Wil je onze producten komen bewonderen?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Plan een afspraak in