VRAAG

 

Bourgondische dallen

“Bourgondische dallen combineren perfect met elk type interieur”

Een natuurstenen vloer in Bourgondische sferen

Bourgondische dallen is een term die al jaren wordt gebruikt voor de Franse kalksteen uit de omgeving van Bourgondië. De steen laat zich goed gebruiken als vloertegel en kenmerkt zich door het grote kleurenpalet en de ruime mogelijkheden in afwerkingen. Veel mensen associeren de Bourgondische dallen met het landelijk wonen waarbij de vloer tegen een stootje kan en gemakkelijk is te onderhouden.

 

De typerende uitstraling van Bourgondische dallen

Tegenwoordig wordt de naam ‘Bourgondische dallen’ voor vrijwel elke natuurstenen vloer met een sleetse uitstraling gebruikt.  Dit betekent dat niet elke vloertegel die de naam ‘Bourgondische dal’ krijgt,  uit Frankrijk afkomstig is. Het land van herkomst doet geen afbreuk aan de kwaliteit van de natuurstenen vloer.

De verschillen tussen de Franse Bourgondische dallen en overige natuurstenen vloeren zijn vaak de mogelijkheden in maatvoering en keuze in bewerkingen. Hierbij zijn de mogelijkheden bij de Franse dallen ruimer en kan er bovendien ook vaak maatwerk hiervan worden geleverd.

 

In onze showroom hebben wij diverse grote voorbeeldvloeren van Bourgondische dallen afkomstig uit Frankrijk en andere landen als Marokko, Italië en Roemenië liggen met elk weer een andere afwerking. Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan onze showroom om ze in het echt te komen bewonderen.

hardsteen-groeve-belgie
Wilt u meer informatie over onze Bourgondische dallen?

De afwerking op de Bourgondische dallen geven de steen zijn uitstraling

De Bourgondische kalksteen krijgt zijn uitstraling door de eigenschappen van de steen, maar ook door de afwerking die uiteindelijk op het gesteente wordt toegepast. Zo kun je de vloertegels laten borstelen, zoeten, zandstralen of juist een combinatie van verschillende bewerkingen. Vindt hier meer informatie over de bewerkingen van Bourgondische dallen.