Onderhoud bourgondische dallen

Bourgondische dallen zijn echte tijdloze, authentieke én exclusieve vloeren. Bij goed onderhoud aan uw bourgondische dallen kunt u hier levenslang woonplezier van hebben. Graag vertellen wij u meer over de verschillende soorten onderhoud en onze adviezen hieromtrent.

Naast nuttige onderhoud tips & tricks voor uw bourgondische dallen, hebben wij ook een prachtig assortiment aan natuurstenen vloeren.

Afspraak maken
50+ varianten tegels
Grote voorraad
Persoonlijk contact
Levenslang woonplezier
400 m2 showroom

Impregneren voor extra bescherming

De extra bescherming die een geïmpregneerde vloer biedt heeft vele voordelen. Uiteraard is uw vloer beter beschermd tegen zowel vlekken als slijtage, aangezien het vuil en stof minder snel aan de vloer blijft plakken.

Hierdoor wordt niet alleen het onderhoud aan uw bourgondische dallen gemakkelijker. Ook zorgt de extra bescherming ervoor dat een geïmpregneerde vloer langer meegaat dan een niet-geïmpregneerde vloer.

Bovendien is het ook nog mogelijk om een kleur verdiepend impregneermiddel te gebruiken. Zoals de naam al verraadt, kunt u de vloer zo meer kleur meegeven.

Dagelijks onderhoud Bourgondische dallen

Met geïmpregneerde Bourgondische Dallen kiest u voor een sfeervolle vloer die relatief weinig onderhoud nodig heeft. Dagelijks onderhoud aan uw Bourgondische Dallen is alleen noodzakelijk wanneer er schurende materialen op uw vloer liggen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan zand of stenen, die krassen in uw vloer kunnen veroorzaken. Deze kunt u dan het beste verwijderen met een zachte bezem.

Periodiek onderhoud Bourgondische dallen

Bij periodiek onderhoud aan uw Bourgondische Dallen is het vooral belangrijk dat u de juiste producten gebruikt. Ongeschikte materialen en methodes zorgen namelijk voor onnodige beschadigingen die u gemakkelijk kunt voorkomen. Hierover vertellen wij u graag meer.

Nadat u de vloer heeft onderhouden met een zachte bezem of stofzuigborstel kunt u overgaan tot het nat reinigen van de vloer. Hierbij is het van belang dat u geen gebruik maakt van zure schoonmaakmiddelen, zoals kalkreiniger of schoonmaakazijn.

Bourgondische Dallen zijn namelijk gevoelig voor zure oplossingen, waardoor er kleine gaatjes, vlekken en andere beschadigingen kunnen ontstaan. Door hier rekening mee te houden en gebruik te maken van een zachte zeep met een lage pH-waarde voorkomt u beschadigingen die gemakkelijk te voorkomen zijn.

In combinatie met heet water kunt u uw vloer dweilen. Na dit onderhoud aan uw Bourgondische dallen adviseren wij u wel om de vloer af te nemen met bijvoorbeeld een microvezeldoek zodat uw vloer weer volledig droog is.

Zo blijft de glanzende en sfeervolle uitstraling van uw vloer het langst behouden. Dit aangezien Bourgondische Dallen een poreuze natuursteen is. Met andere woorden, uw vloer is gevoelig voor water wegens de kleine gaatjes en scheuren in de steen.

Grondig onderhoud Bourgondische dallen

Mocht er nog steeds een vlek op uw vloer zitten na het dweilen raden wij u aan om een grondreiniger speciaal voor natuursteen aan te schaffen. Wel is het van belang om de grondreiniger na ongeveer 15 minuten te verwijderen met een dweil of zachte borstel. Zo voorkomt u beschadigingen.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er wordt geknoeid op de vloer. Helemaal bij zure vloeistoffen, zoals bijvoorbeeld fruit- of citroensap, is het belangrijk dat u snel handelt. Wanneer u de vlek afdept met keukenpapier of een microvezeldoek voorkomt u dat het zuur in uw vloer trekt.

Kortom, onderhoud aan uw Bourgondische dallen is niet moeilijk en hoeft bovendien niet vaak te gebeuren. Wel is het van belang dat u bovengenoemde schoonmaakmiddelen en methodes gebruikt, zodat u een leven lang kan genieten van uw prachtvloer.

Wilt u onze producten komen bewonderen?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Plan een afspraak in