Leiden

De bewoners van deze woning onder de rook van Leiden hebben er lang op moeten wachten, maar het geduld werd uiteindelijk ruimschoots beloond. Het resultaat: een prachtige woning waarin veel natuurlijke materialen zijn gebruikt, waaronder gestraald Belgisch hardsteen als vloertegels. Voor de constructie van de woning zijn dikke eiken balken gebruikt die zijn geplaatst op een sokkel van Belgisch hardsteen. De luiken rondom de woning zijn van red cedar en zijn geplaatst in een op maat gemaakte goot van eveneens Belgisch hardsteen.

Belgisch hardsteen vloertegels: stralen en borstelen

De bewoners hebben gekozen voor groot formaat vloertegels van banen 60cm breed x wisselende lengten, met een maximale lengte van circa 110cm. Zij waren op zoek naar een lichte vloer van Belgisch hardsteen die toepasbaar is in een modern interieur, maar niet kil overkomt.

Daarom is gekozen voor een vloertegel van Belgisch hardsteen die eerst is gezandstraal en daarna licht is geborsteld om de kleur weer iets te verdiepen. De randen van deze vloer zijn licht verouderd en geven de natuursteen vloer een meer warme uitstraling.

Onderhoud van gestraalde Belgisch hardsteen vloertegels

Wanneer het Belgisch hardsteen wordt gestraald, wordt het oppervlak wat gevoeliger voor vlekken. Daarom is de vloer na het zandstralen een keer geborsteld. Dit verdicht het oppervlak en zorgt ervoor dat de kans op vlekken wordt verkleind. Om de vloer goed te beschermen en te onderhouden, raden wij aan om deze tegels te beschermen met een transparant impregneermiddel zoals Sealguard 24/7.

Belgisch hardstenen vloer in het echt bekijken?

Bent u benieuwd geworden naar deze stoere vloer? Dan bent u van harte welkom in de showroom in Ameide. Deze vloer hebben wij als voorbeeldvloer in onze showroom vewerkt. Ook hebben wij diverse andere bewerkingen in het Belgisch hardsteen in onze showroom liggen. U bent van harte welkom om de tegels in het echt te bekijken.

Wilt u onze producten komen bewonderen?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies over natuurstenen vloeren.

Afspraak maken