Haarzuilens

Bij de kasteelplaats Haarzuilens is afgelopen jaar deze prachtige moderne uitvoering van een Hollandse herenboerderij gebouwd voor Richard en Joyce. De bewoners waren al langer op zoek naar een kavel om vrij te bouwen, maar zochten wel een locatie die aansloot bij hun wensen. Uiteindelijk kwamen ze uit bij deze kavel aan de rand van een nieuw te bouwen wijk in Haarzuilens. Het mooie van deze wijk is dat het in lintbebouwing is opgezet. Iets dat de bewoners erg aansprak.

Voor de inrichting van de woning is er gekozen voor een split level. Voor het keukengedeelte is gekozen voor Vietnamees hardsteen ‘Pacific Antico’ in groot romaans verband. Dit is een legverband van vier verschillende maatvoeringen, namelijk 60×60, 60×90, 60×30 en 30x30cm. Dit hardsteen lijkt veel op het Belgische hardsteen, maar heeft minder fossielen in het gesteente en heeft meer een gewolkte structuur.

Het leggen van een hardsteen vloer zoals in Haarzuilens

Deze hardsteen tegels worden gelegd in een lijmbed dat geschikt is voor natuurstenen tegels. Ons vaste team van tegelzetters gebruikt vaak de lijmen van Coba en Sopro, afhankelijk van de ondervloer en de situatie. Wij adviseren om u goed te laten informeren over welke lijmsoorten u het best kunt gebruiken voor het verwerken van hardstenen vloeren als deze.

Bent u ook op zoek naar een landelijke vloer voor uw woning?

Gaat u bouwen of verbouwen en wilt u inspiratie opdoen in de mogelijkheden in natuurstenen vloeren? Kom vrijblijvend langs in onze showroom en laat de authenticiteit van Belgisch hardsteen u verleiden. In onze showroom hebben wij een ruime sortering van natuurstenen vloeren en Belgisch hardsteen als voorbeeldvloeren verwerkt. U bent van harte welkom in onze showroom in Ameide.

 

Wil je onze producten komen bewonderen?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Afspraak maken