Home  Belgisch hardsteen  Belgisch hardsteen geborsteld

Belgisch hardsteen geborsteld

De Belgisch hardsteen geborsteld is een zeer mooie Belgisch hardsteen vloer die direct na het zagen van de tegels wordt geborsteld. Hierdoor zijn in sommige hardsteen tegels nog de zaagsporen zichtbaar, wat de tegels karakter en uitstraling geeft. Het zorgt er ook voor dat deze vloer zich onderscheidt van keramische vloertegels die vaak een kenbaar patroon laten zien van printwerk en fossielen. 

Omdat deze vloer is afgewerkt met strakke randen en een donker oppervlak heeft, is het een hardstenen vloer die veel lijkt op de bewerking Belgisch hardsteen donker gezoet. Het verschil tussen beide bewerkingen is dat de Belgisch hardsteen geborstelde vloertegels een licht relief in het oppervlak vertonen, terwijl de Belgisch hardsteen donker gezoete tegels een vlak oppvlak hebben. 

 

 Verwerking van de Belgisch hardsteen vloertegels

Het Belgisch hardsteen is een kalksteen en dient in een zuurarme flexibele tegellijm te worden verwerkt die geschikt is voor natuursteen vloeren. Wanneer de tegels zijn geplaatst, kun je ze het best afvoegen met een voegmiddel dat geschikt is voor natuursteen vloeren. Onze tegelzetters gebruiken vaak voegmiddelen van Ardex of Schonox die een speciale lijn voegmiddelen hebben die geschikt zijn voor natuursteen vloeren. 

Bescherming en onderhoud

Deze Belgisch hardsteen vloertegels zijn op verschillende manieren te beschermen en te onderhouden. Welke producten u het best kunt gebruiken, is afhankelijk van de ruimte waarin het Belgisch hardsteen wordt geplaatst en de wensen die u aan het onderhoud heeft. 

Wilt u een advies op maat voor het onderhoud van deze vloer, afgestemd op uw wensen, neem dan contact met ons op. 

 

 

 

Gerelateerde producten  1. Belgisch hardsteen verouderd
    Basiliek

  1. Belgisch hardsteen Versailles
    Versailles

Meer informatie

Heeft u vragen? Stel ze gerust, onze specialisten staan u graag te woord.

arrowVrijblijvend een offerte ontvangen?
Kersbergen -De Zodeslagen 5 -4233 GK Ameide (Zuid-Holland) Nederland
info@kersbergen.nl -Tel: 0183-600993 -Fax: 0183-600393