VRAAG / OFFERTE

Belgisch hardsteen – Pacific Anticato

Vietnamees hardsteen vloertegels

 

De Pacific bluestone is een tegelvloer die bij veel mensen ook bekend staat onder de naam Vietnamees hardsteen. Het Vietnamese hardsteen heeft veel overeenkomsten met het bekende Belgisch hardsteen, maar er zijn ook een paar duidelijke verschillen in de hardsteen vloeren te zien. Zo is het Vietnamees hardsteen wat meer divers in kleur dan het Belgisch hardsteen en heeft het een wat meer gewolkte structuur. Ook is het Vietnamees hardsteen een stuk voordeliger dan het Belgisch hardsteen. Dit heeft niet te maken met de kwaliteit van deze hardsteen vloer, maar wordt voornamelijk veroorzaakt door de lagere loonkosten in Vietnam.

 

Bent u benieuwd naar deze hardsteen vloer of wilt u weten of deze vloertegels geschikt zijn voor bijvoorbeeld uw woonkamer? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom om deze vloer in het echt te bekijken

 

demo1
Wilt u meer informatie over onze natuursteen dallen Pacific bluestone?

Het plaatsen van een Vietnamees hardsteen tegelvloer

 

De Vietnamees hardsteen tegels worden gezaagd op een vaste dikte en zijn hierdoor geschikt om zowel direct in de cementdekvloer te plaatsen wanneer deze wordt aangebracht, maar de tegels kunnen ook worden verlijmd op een al aangebrachte dekvloer.

 

Bij het plaatsen van de hardsteen tegels, is het belangrijk dat er lijmen worden gebruikt, welke geschikt zijn voor plaatsing van natuursteen vloeren. Er zijn verschillende fabrikanten van deze lijmen, waaronder Schönox, Ardex, Eurocol en Coba. Wij geven u graag advies over welke lijmsoort u kunt gebruiken voor uw situatie.

 

Als de Vietnamees hardsteen vloer is geplaatst en ingevoegd, dient deze eerst één a twee dagen te drogen voordat u de vloer kunt gaan reinigen en de eventuele cementsluier te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld met Lithofin Vuiloplosser.

 

Nadat u de vloer heeft schoongemaakt, zal deze verder moeten drogen. Een vloer van Vietnamees hardsteen die is verlijmd op een bestaande cementdekvloer, heeft een droogtijd van circa 3-4 weken. Als u de tegels in de specie heeft geplaatst, dan bedraagt de droogtijd wat langer en zult u 6-8 weken moeten wachten voordat u onderhouds- en beschermingsmiddelen gebruikt. In de tussentijd kunt u de vloer wel dweilen met lauw warm water.

Plaatsen van natuurstenen vloeren
Dweil op natuurstenen vloer

Het onderhoud van uw Vietnamees hardsteen vloer

 

Impregneren van uw Vietnamees hardsteen vloer

Zodra de Vietnamees hardsteen vloer voldoende is gedroogd, kunt u beginnen met het de bescherming en onderhoud van de vloer. Voor sommige ruimten in de woning, zoals de badkamer en het toilet, raden wij aan om de vloer te behandelen met een impregneermiddel zoals Lithofin Vlekstop MN of Sealguard Gold Label. Dit zijn transparante beschermmiddelen die de opname van vocht en vuil van het hardsteen beperken. Hierdoor wordt de hardsteen vloer minder gevoelig voor vlekken.

 

Wekelijks onderhoud van uw Vietnamees hardsteen vloer

Het onderhoud van deze hardsteen tegels is vrij eenvoudig. Wanneer deze hardsteen vloer regelmatig wordt gedweild met een natuurzeep zoals Lithofin Wash & Clean, ontstaat een natuurlijke beschermlaag op uw vloer en zal de kleur van uw vloer ietwat verdiepen. Deze natuurzeep is bovendien te gebruiken op geïmpregneerde vloeren waardoor de beschermlaag extra sterk wordt.

Wilt u meer informatie over onze natuursteen dallen Pacific bluestone?