VRAAG / OFFERTE

 

Belgisch hardsteen Manueel mix

Belgisch hardsteen Manueel mix is een vloer met rijke variatie aan kleurtinten

Belgisch hardsteen vloer: Hét materiaal met vele gezichten

Het ‘Belgisch hardsteen manueel mix’ is het type voorbeeldvloer waarin de mogelijkheden van het gesteente goed zijn te zien. Door de vloertegels op verschillende manieren te bewerken, ontstaat een bonte schakering aan blauw-grijs tinten. Sommige tegels neigen zelfs naar een donker-grijs tot zwarte tint vanwege de langere bewerking.

Deze hardsteen vloertegels zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen vanaf banen 30cm breed x wisselende lengten tot een maximale maatvoering van banen 60cm breed x wisselende lengten. Uiteraard zijn ook vierkante maatvoeringen mogelijk tot een maximale maatvoering van 60x60cm.

De verschillende bewerkingen van een Belgisch hardstenen vloer

De blauwe hardsteen uit Henegouwen kan op ruim 80 verschillende manieren worden bewerkt. Hierdoor is er altijd een bewerking die past bij de stijl van het interieur. De meest bekende bewerking van het hardsteen is ‘gezoet’. Simpel uitgelegd, betekent dit het schuren van het oppervlak met water en een schuurpad. Bij een fijnere structuur van de schuurpad, zal het oppervlak van de hardsteen meer donker worden en een lichte glans krijgen. Als gebruik wordt gemaakt van een heel fijne schuurpad, wordt het ook wel gepolijst hardsteen genoemd. Benieuwd naar de andere bewerkingen die mogelijk zijn op het Belgische hardsteen? Lees hier de mogelijkheden in bewerkingen van het hardsteen.

 

Bij deze hardstenen vloer is er gebruik gemaakt van verschillende variaties in schuringen en borstelingen. Door het borstelen, ontstaat er een meer gebobbeld oppervlak. De gradaties in het borstelen van een hardstenen tegel is vergelijkbaar met het zoeten. Wanneer er een fijnere borstel wordt gebruikt, zal de kleur van de tegel meer donker zijn.

 

Belgisch hardsteen verouderen: getrommelde randen of geslagen randen

In de volksmond worden verouderde tegels vaak getrommelde tegels genoemd. Toch is niet elke hardsteen vloertegel met verouderde randen getrommeld. Een tegel kan namelijk op verschillende manieren worden verouderd, zoals het trommelen of tikken van de randen. Het Belgisch hardsteen manueel gemixt wordt door middel van trommelen verouderd. Dit geeft mooie licht aflopende randen. De trommeling van een vloertegel kan heel rustig worden uitgevoerd, maar ook heel grof. Door de tegel grof te trommelen, worden de randen meer verouderd en krijgt de hardstenen tegel meer het uiterlijk van een oude kasteelvloer.