VRAAG / OFFERTE

Belgisch hardsteen – Efesus

Het Belgisch hardsteen in de bewerking Efesus is een tegel met een donker oppervlak en zeer fijn verouderde randen. Deze tegels zijn geschikt als vloertegel en als wandtegel door de geringe dikte van 1cm.

 

Het donkere oppervlak van deze Belgisch hardsteen is ontstaan door het zoeten van het oppervlak met een vrij fijne korrel. Het zoeten van een natuursteen vloer zoals deze Belgisch hardsteen houdt in dat de vloertegels worden opgeschuurd met een bepaalde grofheid van schuring waarbij water wordt gebruikt. Hoe fijner de schuring, hoe donkerder de kleur van de tegel zal zijn en hoe meer glans het oppervlak heeft.

demo1

Beschikbare maatvoeringen van deze Belgisch hardsteen tegels

Deze tegels zijn geschikt voor zowel de wand als ook de vloer door de geringe dikte van de steen, namelijk 1cm. De tegels zijn te verkrijgen als mozaïek op matjes in 2.3×2.3cm en 4.8×4.8cm en als tegel in de volgende maatvoeringen;

10 x 10cm / 15 x 15cm / 20 x 20cm / 30,5 x 30,5cm / 40,6 x40,6cm

 

Bescherming van Belgisch hardsteen tegels

In de meeste gevallen volstaat dweilen met een scheut natuurzeep door uw dweilwater, maar er kunnen situaties zijn waarbij het impregneren van uw vloer of wand een betere oplossing is. Zo adviseren wij om uw wand of vloer in de badkamer te impregneren in verband met het vele vocht en de verschillende middelen van shampoo en doucheschuim die op de natuursteen tegels terecht kunnen komen. 

 

Het impregneren van uw vloer- of wandtegels geeft een beschermingslaag dat ervoor zorgt dat de meeste vlekken worden voorkomen. Het is aan te raden dit eens in de 2-3 jaar opnieuw aan te brengen afhankelijk van het gebruik van uw badkamer.

demo2
Wilt u meer informatie over onze Belgisch hardsteen Efesus vloeren?