Belgisch hardsteen onderhoud
Tips & Tricks

Belgisch hardsteen onderhoud

De levensduur van een Belgisch hardstenen vloer is uitzonderlijk lang. Wél is het van belang dat u het Belgisch hardsteen goed onderhoud om levenslang plezier te hebben van deze vloer. Hier vertellen wij u graag meer over.

Bij normaal gebruik vraagt deze vloer weinig onderhoud. Over het algemeen is regelmatig dweilen met een geschikte zeep al genoeg qua schoonmaak.

Naast nuttige tips & tricks voor onderhoud aan uw Belgisch hardsteen, hebben wij ook een prachtig assortiment aan natuurstenen vloeren.

of bel 0183 – 60 09 93

belgisch hardsteen onderhoud

Openingstijden

ma - vrij: 08.00 - 17.00 uur
zaterdag: 09.00 - 16.30 uur

50+ varianten tegels 50+ varianten tegels
Grote voorraad Grote voorraad
Persoonlijk contact Persoonlijk contact
Levenslang woonplezier Levenslang woonplezier
Uitgebreide showroom 400 m2 showroom

Welke producten niet te gebruiken

Belgisch hardsteen is één van de hardste stenen die er is. Toch kunnen zuren uw vloer beschadigen. Belangrijk is dat u daarom zure, chemische of ontkalkende producten vermijdt. Hierdoor kunnen er etsplekken ontstaan, waarbij uw vloer ook een doffe uitstraling kan krijgen.

Naast zure producten, adviseren wij ook om geen bijtende middelen, schuursponsjes en heet water te gebruiken. Ook hierdoor kunnen er lelijke plekken komen op uw vloer.

Impregneren voor extra bescherming

Op sommige locaties kan extra bescherming wel worden gebruikt. Zoals ruimtes waar sneller vuil, vet of water op de vloer terecht kan komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keuken of badkamer. In deze gevallen is het zeker aan te raden om uw vloer te impregneren.

Wij adviseren wel om dit te doen voordat u uw vloer in gebruik gaat nemen. Dit scheelt weer werk voor toekomstig onderhoud aan uw Belgisch hardsteen. Het impregneermiddel zorgt er namelijk voor dat zowel water als vuil, olie én vet minder snel in uw vloer trekt.

Op zoek naar een unieke natuurstenen vloer?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies over natuurstenen vloeren.

Afspraak maken

  • Hidden