Belgisch hardsteen onderhoud

De levensduur van een Belgisch hardstenen vloer is uitzonderlijk lang. Wél is het van belang dat u het Belgisch hardsteen goed onderhoud om levenslang plezier te hebben van deze vloer. Hier vertellen wij u graag meer over.

Bij normaal gebruik vraagt deze vloer weinig onderhoud. Over het algemeen is regelmatig dweilen met een geschikte zeep al genoeg qua schoonmaak.

Naast nuttige tips & tricks voor onderhoud aan uw Belgisch hardsteen, hebben wij ook een prachtig assortiment aan natuurstenen vloeren.

Afspraak maken
50+ varianten tegels
Grote voorraad
Persoonlijk contact
Levenslang woonplezier
400 m2 showroom

Welke producten niet te gebruiken

Belgisch hardsteen is één van de hardste stenen die er is. Toch kunnen zuren uw vloer beschadigen. Belangrijk is dat u daarom zure, chemische of ontkalkende producten vermijdt. Hierdoor kunnen er etsplekken ontstaan, waarbij uw vloer ook een doffe uitstraling kan krijgen.

Naast zure producten, adviseren wij ook om geen bijtende middelen, schuursponsjes en heet water te gebruiken. Ook hierdoor kunnen er lelijke plekken komen op uw vloer.

Impregneren voor extra bescherming

Op sommige locaties kan extra bescherming wel worden gebruikt. Zoals ruimtes waar sneller vuil, vet of water op de vloer terecht kan komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keuken of badkamer. In deze gevallen is het zeker aan te raden om uw vloer te impregneren.

Wij adviseren wel om dit te doen voordat u uw vloer in gebruik gaat nemen. Dit scheelt weer werk voor toekomstig onderhoud aan uw Belgisch hardsteen. Het impregneermiddel zorgt er namelijk voor dat zowel water als vuil, olie én vet minder snel in uw vloer trekt.

 

Afspraak maken

Periodiek onderhoud Belgisch hardsteen

Nadat de vloer is geïmpregneerd, kunt u het Belgisch hardsteen het beste onderhouden met een geschikt neutraal schoonmaakmiddel, zoals edelzeep. Dit kunt u het beste op wekelijkse basis dweilen. Ons advies is om hiervoor een schoonmaakmiddel speciaal voor natuursteen aan te schaffen.

Zo blijft de mooie kleur en structuur behouden, waardoor slijtage wordt voorkomen. Bovendien bevatten speciale schoonmaakmiddelen ook voedingsstoffen voor uw Belgisch hardsteen. Dit komt uiteraard de levensduur van uw vloer ten goede.

Grondig onderhoud Belgisch hardsteen

Mocht het onverhoopt voorkomen dat er hardnekkige vlekken uw vloer zijn terechtgekomen, kan het zijn dat grondig onderhoud aan uw Belgisch hardsteen noodzakelijk is.

In dit geval kunt u het beste een (zuurvrije) grondreiniger aanschaffen. Let hierbij op dat u de grondreiniger niet laat intrekken in uw vloer, maar deze na ongeveer 15 minuten met een dweil of borstel verwijderd.

Wil je onze producten komen bewonderen?

Kom langs in onze showroom voor een goed en eerlijk advies

Plan een afspraak in